29 Mart 2009 Pazar

KIŞLIK BAMYA

MEVSİMİNDE BAMYA ALIP KIŞ İÇİN HAZIRLIK YAPMAK İSTEYENLERE BU TARİFİM...

1 KG BAMYA
3-4 AD SALÇALIK DOMATES
1-2 KAŞIK SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TOZU
YARIM LİMON

YAPILIŞI
1 KG BAMYA YI CAMİ MİNARESİ ŞEKLİNDE KABUKLARINI AYIKLIYORUZ. BİR KABA SU VE YARIM LİMON SIKIP BAMYALARI İÇİNE ATIYORUZ. BAMYALAR LİMONLU SUDA BEKLERKEN BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE SIVI YAĞ KOYUYORUZ. DOMATESLERİMİZİ KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ. (İSYEYEN KÜP DOĞRAYABİLİR) DOMATESLERİMİZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SUDA BEKLEYEN BAMYALARIMIZI SÜZÜP TENCEREYE ATIYORUZ. LİMON TOZUNU EKLİYORUZ. TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP TENCEREYİ SALLAYARAK BAMYALARIMIZI KARIŞTIRIYORUZ. KAŞIK SOKMUYORUZ. BU ŞEKİLDE BAMYALARIMIZ SARARANA KADAR ARA ARA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. SARARAN BAMYALARIMIZI SOĞUMAYA ALIYORUZ. SOĞUYUNCA POŞETLEYİP BUZLUĞA ATIYORUZ. İHTİYACIMIZ OLDUĞUNDA ÇIKARIP KULLANIYORUZ...
NOT: BEN BİR KG BAMYAYI 3 POŞET HALİNDE BUZLUĞA ATIYORUM. HERKES KENDİNE YETECEK MİKTARDA POŞETE AYIRABİLİR...

2 yorum:

HADİYE dedi ki...

Merhaba Nuralp,
Kış hazırlıklarını beğeniyle izledim.Ellerine sağlık. Kadın var.. kadın var........ Kebaplık kızarttığın patlıcanları nasıl kullandın merak ettim.Yemeğini bizimle paylaşırsın inşallah.
Sevgiler*

nuralp dedi ki...

HADİYE ÖNCELİKLE HOŞGELDİNİZ... SİTEMİ ZİYARETİNİZ VE ÖNCEKİ KAYITLARADA BAKMANIZ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ... SORUNUZUN YANITI İÇİN LİNK VERİYORUM. LİNKTE MEVSİMİNDE YAPTIĞIM YEMEK VAR. AMA DONDURDUĞUM PATLICANLARDAN YAPINCADA YAYINLARIM SEVE SEVE... http://nuralp.blogspot.com/2009/07/islim-kebabi-kurdan-kebabi.html

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin