6 Nisan 2009 Pazartesi

KABAK TATLISI


MALZEMELER:
  • 1,5 KG BAL KABAĞI
  • 4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI:

KABAK, KABUKLARI SOYULUP İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE DİLİMLENİR. BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE ALINIP ÜZERİNE TOZ ŞEKER HERYERİNE EŞİT OLACAK ŞEKİLDE SERPİLİR. BU İŞLEMİ AKŞAM YAPARSANIZ BİR GECE BEKLENİR. VEYA 6-7 SAAT. (KABAKLAR SUYUNU SALIP ŞEKER ERİME KIVAMINDA OLUYOR BU SAYEDE.) TENCEREMİZİ OCAĞA ALIP ORTA ATEŞTE KAPAĞI KAPALI OLARAK 20 DK DAHA SONRA KAPAĞINI AÇARAK Bİ 20 DK DAHA PİŞİRİLİR. PİŞEN KABAKLAR SICAKKEN SUYUYLA BİRLİKTE FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ÜZERİNE 1 KAÇ KAŞIK TOZ ŞEKER SERPİLİR. 220 C FIRINDA 20 DK KADAR DAHA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin