BURSA'YA ÖZGÜ BİR LEZZETTE KESTANE ŞEKERİDİR ELBETTE. BURSA DENDİMİ AKLA İLK GELENLERDEN BİRİDE BU LEZİZ ÖTESİ TATLIDIR. BUNU EVİNDE YAPMAK İSTEYENLER OLUR DÜŞÜNCESİYLE TARİFİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.
MALZEMELER
MALZEMELER
- KESTANE
- TOZ ŞEKER
- SU
YAPILIŞI
İSTENİLEN MİKTARDA KESTANE DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALINIR. KESTANELERİN ÜZERİNE 2 PARMAK ÇIKACAK KADAR SICAK SU VE ÇOK AZ TUZ KONUR. DÜDÜKLÜDE KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA 20 DK HAŞLANIR. HAŞLANAN KESTANELER SOYULUR. 3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER 2 ÖLÇÜ SICAK SU İLE ŞERBET YAPILIR. KESTANELER TÜLBENTE KONUP BAĞLANIR. KAYNAYAN ŞERBETE TÜLBENT OTURTULUR. 15-20 DK BU ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...