17 Ekim 2009 Cumartesi

KESTANE ŞEKERİ

BURSA'YA ÖZGÜ BİR LEZZETTE KESTANE ŞEKERİDİR ELBETTE. BURSA DENDİMİ AKLA İLK GELENLERDEN BİRİDE BU LEZİZ ÖTESİ TATLIDIR. BUNU EVİNDE YAPMAK İSTEYENLER OLUR DÜŞÜNCESİYLE TARİFİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

MALZEMELER

  • KESTANE
  • TOZ ŞEKER
  • SU

YAPILIŞI

İSTENİLEN MİKTARDA KESTANE DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALINIR. KESTANELERİN ÜZERİNE 2 PARMAK ÇIKACAK KADAR SICAK SU VE ÇOK AZ TUZ KONUR. DÜDÜKLÜDE KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA 20 DK HAŞLANIR. HAŞLANAN KESTANELER SOYULUR. 3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER 2 ÖLÇÜ SICAK SU İLE ŞERBET YAPILIR. KESTANELER TÜLBENTE KONUP BAĞLANIR. KAYNAYAN ŞERBETE TÜLBENT OTURTULUR. 15-20 DK BU ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...





0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin