10 Ekim 2009 Cumartesi

MEYVELİ TARTÖLETLER

İSTEDİĞİM SONUCA ULAŞMAK İÇİN, ÇOK UĞRAŞTIM AMA SANIRIM DEĞDİ. HEM GÖRÜNTÜ HEM LEZZET AÇISINDAN MEST OLACAĞINIZ BİR TARİF...
TART KALIPLARINA HAMURLARI YERLEŞTİRDİKTEN SONRA KABARMAMASI İÇİN SERAMİK TOPLAR KONMASI GEREKİYOR. KOYMADAN YAPINCA KABARMASINI ENGELLEYEMİYORSUNUZ. BU YÜZDEN BENDE PİŞEN TARTLARIMIN İÇİNİ OYMAK ZORUNDA KALDIM. EEE NE DEMİŞ OKTAY USTA MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ... YAPARKEN EPEY HAYAL KIRIKLIĞI YAŞASAMDA DİĞER MALZEMELERİ YERLEŞTİRİNCE GÖRÜNTÜ BENİ, TADIDA MİSAFİRLERİMİ TATMİN ETTİ...
BEN BU TARİFİDE İKİ ÖLÇÜ YAPTIM. TEK ÖLÇÜ MALZEMELERİ VERİCEM. BU ÖLÇÜLERLE YAKLAŞIK 10-12 AD TART ELDE EDEBİLİRSİNİZ...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

  • 150 GR MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • ALDIĞI KADAR UN

KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 BARD TOZ ŞEKER
  • YARIM PK KREM ŞANTİ
  • YARIM BARD SÜT

ÜZERİNE

  • ÇEŞİTLİ MEYVELER (BEN RENGARENK OLMASI İÇİN, ÇİLEK, SİYAH VE SARI ÜZÜM, KAVUN, İNCİR VE KİVİ KULLANDIM) SİZ İSTEDİĞİNİZ MEYVELERİ KULLANABİLİRSİNİZ. FİKRİMİ SORARSANIZ SADECE ÇİLEKLE BİLE ENFES OLUR.

VE HAZIR PAKET TART JÖLESİ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. DOLAPTA 1 SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKILIR.

ÖTE YANDA KREM ŞANTİ YARIM BARD SÜTLE ÇIRPILIR. DOLAPA KONUR. KALAN KREMA MALZEMELERİ PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE KREM ŞANTİ EKLENİP ÇIRPILIR.

DAHA SONRA DOLAPTAKİ HAMURUMUZ ÇIKARILIR. MERDANE YARDIMIYLA 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. TART KALIPLARIYLA KESİLİR. YAĞLANMIŞ TART KALIPLARINA KESİLEN HAMURLAR YERLEŞTİRİLİR. KABARMASIN DİYE ORTALARI ÇATALLA DELİNİR. (Kİ GENEDE KABARIR:))) 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. ILIKKEN ORTALARI OYULUR. TARTLARIMIZ HAZIR OLUNCA EN ZEVKLİ KISMA GEÇİLİR.:))

ORTALARINA KREMADAN KONUR. ÜZERİNE MEYVELER YERLEŞTİRİLİR.

TART JÖLESİ PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANIR. ÜZERLERİNE GEZDİRİLİR. DOLABA KONUR. SOĞUK SERVİS EDİLİR. DOLAPTA 2-3 GÜN TAZELİĞİNİ KORUR. AFİYET OLSUN...





10 yorum:

balböcükleri dedi ki...

kalıpların metalik değilmi aynısı bendede var 4 senedir korkumdan açamadım ya yapışırda çıkmaz diye şimdi tam göremesemde içime su serpildi.görüntü zaten pastaneden alınmış gibi profesyonel.

nuralp dedi ki...

SERPİL, EVET KALIPLARIM METALİK. İYİCE HERYERİNİ YAĞLAYIP HAMURU YERLEŞTİRDİM. PROBLEM YAŞAMADIM. HATTA TAM SOĞUMASINI BİLE BEKLEMEDEN YAPTIM. ÇÜNKÜ 6 AD KALIBIM BİR YIĞIN HAMURUM VARDI. BEKLEMEDEN YAPTIM HEP. AMA EN KISA ZAMANDA 12 AD DAHA KALIP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. HEPSİNİ BİRDEN YAPMAK ÇOK DAHA PRATİK BİR ÇÖZÜM OLACAK BENİM İÇİN.
GÜZEL YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER...

istebudurhayat dedi ki...

Nurcan nefis görünüyor ellerine sağlık tadı nasıl kimbilir mis misss

nuralp dedi ki...

İNCİ, ÖZLETTİN KENDİNİ. NERELERDESİN? TEŞEKKÜR EDERİM CANIM...

Unknown dedi ki...

Görüntüsü gerçekten enfes olmuş.Elleine sağlık

istebudurhayat dedi ki...

buralardayım arkadaşım
sen epeydir yoktun ya senin siteyi görünce fenalaşıyorum cidden bak olmadık şeyler canım istiyor ha hergün 2-3 defa gezmiyormuyum ne yalan söyleyim geziyorum siteni vermem gereken kilolar var nurcannn ama veremiyorummm :,,,(((

birsence dedi ki...

nuralp tartlar biraz uğraştırmış olsada gerçekten değmiş harika görünüyorlar..ellerine sağlık canım....

nuralp dedi ki...

MAHPERİ TEŞEKKÜR EDERİM...

nuralp dedi ki...

İNCİ VALLA BENDE DE VAR O KİLOLARDAN:)) BİDE İŞTAHIM OLMASA SÜPER OLCAK:)) VALLA SIKI REJİM YAPMADAN ÖLE DİKKAT EDEYİM VEREYİM OLAYIDA YOK BENDE... ARADA COŞUYORUM ARADA KISIYORUM YEDİKLERİMİ:) BÖLE GİTÇEK HERALDE... BENDE CERENİ TAKİPTEYİM. AMA HER SEFERİNDE YORUM YAZAMIYORUM. NETE FAZLA VAKİT AYIRAMIYORUM. ALPİŞE ZAMANIM YETMEZ OLDU. ÖPÜYORUM CEROŞLA SENİ...

nuralp dedi ki...

BİRSEN'CİM TEŞEKKÜR EDERİM... SENİN ELİNDEN ÇOK DAHA GÜZELLERİ ÇIKAR EMİNİM. ÖPT

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin