- 4 ad patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
KIYMALI HARÇ İÇİN
- 250 gr kıyma
- 1 ad kuru soğan (minik doğranmış)
- 2 ad sivri biber (minik doğranmış)
- 2 ad domates (kabuğu soyulup minik doğranmış)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
SALÇALI SOS İÇİN
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 su bard sıcak su
BEŞAMEL SOS İÇİN
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bard süt
- Tuz, karabiber
- Üzerine kaşar rendesi
YAPILIŞI
Patatesler soyulup yuvarlak dilimlenir. Sıvı yağ ve tuz ile karıştırılıp fırın tepsisine yerleştirilir. 180-200 C fırında kızarana kadar pişirilir.
Patatesler fırındayken kıymalı harç için öncelikle kıyma tavaya alınır. Kıymanın rengi dönünce soğan ve biber ilave edilir kavrulur. Ardından domatesler ilave edilir. Tuz ve baharat ilave edildikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alınır. Kızaran patateslerin üzerine gezdirilir.
Bu arada salçalı sos hazırlanır. Salça yağda kavrulur. Sıcak su ilavesiyle kaynatılır ve kıymalı patateslerin üzerine dökülür. Tekrar fırına konur.
Beşamel sos için yağ ve un tencereye alınır. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilerek pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Tuz ve karabiber ilavesiyle ocaktan alınır.
Musakkanın üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi ilave edilir. Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından alınıp sıcak servis edilir. Afiyet olsun...
4 yorum:
ellerine sağlık harika görünüyor.
SADECE PATATES LE BEŞEMEL SOSU BİLE ÇOOOOK SEVEREK YERİM.... ELLLERİNE SAĞLIK, ENFES OLMUŞ..MMMMMMMMMMMMMMMMM,
HAYIRLI GECELER...
Çok güzel bir fikir hem çok değişik hemde nefis olmuş elinize sağlık.Sevgiler.
ellerine sağlık canımm nefis olmuş patatessss en büyük aşkımm..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...