11 Nisan 2010 Pazar

EV USULÜ İSKENDER



Fotoğraf çok net olmasada bu harika lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Elbette yine arşivden... Çok acı ama, bugünlerde böyle şeyler yemek benim için imkansız... ühüüü...


İskender kebabı sevenler evdeki imkanlarla yapmak isteyenler buyrun tarife...




MALZEMELER


  • Yarım kg dana biftek ( yada yağsız kemiksiz kırmızı et)

  • Yeterince tereyağ

Salçalı sos için



  • 3 Yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • Sıcak su

Marine etmek için



  • 1 fincan zeytinyağ

  • 1 fincan süt

  • 1 ad kuru soğan rendesi

  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik


YAPILIŞI


Biftekler marine malzemesinde en az 2 saat dinlendirilir. Daha sonra etlerdeki marine malzemeleri temizlenip streç filme düzgünce sarılıp dondurucuya atılır. Donuk etler bıçakla çok ince ince dilimlenir. Teflon tavada pişirilir.


Etler pişerken salçalı sos için yağda salça kavrulur. Sıcak su ilave edilip kaynatılarak salçalı sos hazırlanır.


Öte yanda kebablık pideler küp küp doğranır. Servis tabağına alınır. Üzerine pişen etler yerleştirilir. Salçalı sos gezdirilir. En son tereyağ kızdırılıp üzerine dökülür. Arzuya göre yanında domates ve yoğurtla servis edilir. Afiyetle yenir...


6 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmmm nefis olmuş.ellerinize sağlık

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık çok severim iskenderi olsada yesem...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor. Çok iradelimişsin böyle güzel yemekler varken diyete devam edebiliyorsun.

Pembe Tatlar dedi ki...

Aynne canım benim içinden ühüüüü...

Bende hep evde yaparım canım ellerine emeğine sağlık...

Adsız dedi ki...

Düsünüyordum ay ne yemegi yapsam bugün,bloglari gezerken senin bloguna rastladim, esim cok et sevdigi icin, bugün bu yemegi yapicam insallah:)))

Cok tesekkür ederim...
Sevgiler

HADİYE dedi ki...

Merhaba Nuralp,

Eti bu şekilde bende pişiriyorum.Ama üzerine sos ,tereyağ iyi fikir.Hakkikaten güzel oluyor.
Bu şekilde deneyeceğim bende.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin