6 Haziran 2010 Pazar

HAŞHAŞLI RULO POĞÇA




Bir süredir yaşadığım bağlantı problemi ne yazıkki hala çözüme ulaşamadı. Modemin bakımı için bir hafta net bağlantısız kalıcam. Gitmeden size bir tarif bırakmak istedim. Bu poğçaları geçenlerde gelen misafirlerim için yapmıştım. Gerçekten çok beğeni toplayan puf puf poğçalar oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin...:))


MALZEMELER
  • 1 Su bard ılık süt
  • 1 su bard ılık yoğurt (ekşi yoğurtta olur)
  • 1 su bard ılık su
  • 1 su bard sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine ayrılcak)
  • Yarım pk margarin
  • 1 küçük pk yaşmaya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

  • 125 gr haşhaş
  • 1 çay bard sıvı yağ


YAPILIŞI
Un hariç diğer hamur malzemeleri bir kaba alınır güzelce karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Mayalanması için 1 saat kadar dinlendirilir.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılır. Elle veya merdane yardımıyla yaklaşık yarım cm kalınlığında açtırılır. Haşhaş ve sıvıyağ karışımından heryerine sürülür. Rulo şeklinde sarılır. 2-3 parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine fazla aralık bırakmadan dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve tane haşhaş serpilir. Tepside de yaklaşık 30 dk mayalandıktan sonra 220 C fırında pişirilir. Afiyet olsun...

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

internet problemi insanı çileden çıkarır bilirim.net olmayınca elim kolum boşlukta gibi kalıyor.allah kolaylık versin.ellerinize sağlık tarifiniz çok nefis görünüyor

Nalan Ünal dedi ki...

Ellerine sağlık, çok nefis görünüyorlar.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin