2 Aralık 2010 Perşembe

KİRPİ PASTA

Benim minik iştahsız oğlum her nedense mutfakta bir şeyler yaparken bana yardım etmekten mutlu oluyor. Yemeyi sevmesede mutfağı seviyor (kime çekmiş bilmemki:) )
Oğluşumun canının sıkıldığı bir gün hadi gel pasta yapalım deyip onu mutlu etmek istedim. Girdik mutfağa, hem pratik hemde onu eğlendircek birşeyler yapmak istedim. Aklıma kirpi pasta geldi. Muhallebisini yapıp bisküileri oğluşla içine kırdık. Kalıba koyup soğumasını zor bekledik:) Ardından süsleme aşamasındaki mutluluğunu görmenizi isterdim. Hemen işe girişiyor sandalyeyi tezgaha yaklaştırıyor üzerine çıkıyor ve "şimdi sıra mende annee" "men yapiyim" "şimdi munu koyuyooos" şeklinde devam ediyor:) Git gide mutfaktaki paylaşımlarımız artıyor. Yakında yemekleride o yapacak:)

Gelelim pastamıza,



MALZEMELER


MOZAİK PASTA İÇİN


  • 3 su bard süt

  • 1 su bard toz şeker

  • 5 yemek kaşığı nişasta

  • 1 pk kakao

  • 50 gr margarin yada tereyağ

  • 3 pk bisküi


ÜZERİ İÇİN


  • 1 pk çikolata sosu
  • 1 pk Biskolata stix bisküi


YAPILIŞI



Mozaik pasta kısmı için bisküiler hariç diğer malzemeleri tencereye alıp muhallebi pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine bisküilerimizi kırıp karıştırıyoruz. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp pastamızı bu kaba boşaltıyoruz. Soğuması için dolapta bekletiyoruz.



Bu arada 1 pk çikolata sosunu paketindeki süt miktarından biraz az süt koyarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastamızı servis kabına ters çevirip üzerini çikolata sosuyla kaplıyoruz. stix bisküilerimizi pastamıza batırıyoruz. Armut ve havuçla kafasını ve burnunu yapıyoruz. Pastamız hazır afiyet olsun...



Oğluşun onca emeği sonrasında yalancı bir doğum günü yapmak şarttı tabi... Mumu kaç defa yakıp söndürdüğünü ne siz sorun ne ben söyleyim:)








4 yorum:

Defne Kızın Anası dedi ki...

işte buduuuur hamarat yaratık ve becerikli oğluşu mutfakta. anasına bak oğlunu al diyecekler alpiş için. pasta çok güzel ellerine sağlık arkadaşım.

Yeşim dedi ki...

Ne kadar güzel bir kirpi bu böyle tamda çocuklara göre :)
ellerinize sağlık ,sevgilerimle...

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş miniğin ve sizin ellerinize sağlık.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Çok şirin vede iyi fikir ..
Ellerine sağlık bereketi bol olsun sağlıkla..
Sevgiler..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin