31 Aralık 2010 Cuma
27 Aralık 2010 Pazartesi
HEDİYELERİM GELDİ...
11 Aralık 2010 Cumartesi
BAŞLIKSIZ...:)
3 Aralık 2010 Cuma
YENİ YIL MİMİ
2 Aralık 2010 Perşembe
KARA ORMAN PASTASI
- 4 yumurta
- 4 fincan toz şeker
- 1 pk kabartma tozu
- 5 fincan un
- 1 pk kakao
ARA KREMA İÇİN
- 3 su bard süt
- 1 su bard toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 pk kakao
- 1 pk kakaolu krem şanti
- Ayrıca vişne
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından unu , kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edip karıştırıyoruz. yağlanmış yuvarlak kek kalıbımıza boşaltıyoruz. 175 C fırında pişiriyoruz.
Krema için krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz. Muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 10 dk kadar çırpıyoruz.
Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp iki kat haline getiriyoruz. Araya bolca krema ve vişne koyuyoruz. İkinci kat keki kapatıp pastamızı kremayla kaplıyoruz. Rende çikolata krem şanti ve vişneyle süsleyip dolapta soğumaya bırakıyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...
TAVUK SOTELİ BEĞENDİ
- 3 ad patlıcan (közlenip ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bard süt
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
TAVUK SOTE İÇİN
- 1 ad tavuk göğüs eti
- 3 ad biber
- 2 ad domates
- 3 yemek kaşığı yağ (sıvı yada katı yağ tercihinize kalmış. Ben margarin kullandım)
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, köri (istediğiniz baharatlar)
YAPILIŞI
Beğendi için, patlıcanlarımızı közleyip soyuyoruz. İnce kıyıyoruz. Öte yanda bir tencerede tereyağ ve unu kavuruyoruz. Süt ilave edip karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, kaşar rendesi ve közlenmiş patlıcanları ilave edip karıştırıyoruz. Ocaktan alıyoruz.
Öte yanda tavuk sote için, küp doğradığımız tavukları ve yağı tavaya alıyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekince sırasıyla biberleri ve kabuğunu soyup minik doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Ardından baharatları ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
Servis tabağımıza beşamel soslu patlıcanı üzerinede tavuk soteyi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun...
KİRPİ PASTA
- 3 su bard süt
- 1 su bard toz şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk kakao
- 50 gr margarin yada tereyağ
- 3 pk bisküi
ÜZERİ İÇİN
- 1 pk çikolata sosu
YAPILIŞI
Mozaik pasta kısmı için bisküiler hariç diğer malzemeleri tencereye alıp muhallebi pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine bisküilerimizi kırıp karıştırıyoruz. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp pastamızı bu kaba boşaltıyoruz. Soğuması için dolapta bekletiyoruz.
Bu arada 1 pk çikolata sosunu paketindeki süt miktarından biraz az süt koyarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastamızı servis kabına ters çevirip üzerini çikolata sosuyla kaplıyoruz. stix bisküilerimizi pastamıza batırıyoruz. Armut ve havuçla kafasını ve burnunu yapıyoruz. Pastamız hazır afiyet olsun...
YUMURTALI FASÜLYE KAVURMASI
MALZEMELER
- 1 su bard haşlanmış taze fasülye
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yumurta
- Tuz, kırmızı biber, karabiber (istenilen baharatlar)
- 3 Yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Tavaya tereyağ ve ince kıyılmış soğan alınır. Soğanlar pembeleşince taze fasülyeler ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra yumurtalar kırılır. Tuz ve baharatlar ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Afiyet olsun...