26 Kasım 2010 Cuma

MİFLÖY HAMURUNDAN KIYMALI KOL BÖREĞİ

Aslında bu böreğe yalancı çarşaf böreği demekde yanlış olmaz. Çünkü çarşaf böreği gibi kıyır kıyır gevrek ve leziz... Pastanelerdeki kol böreklerini aratmayacak pratik bir börek arıyorsanız tarifi ve yapımı çok basit...:



MALZEMELER


  • 1 pk miflöy hamuru (20 ad)
  • 1 yumurta sarısı

İÇ MALZEMESİ

  • 250 gr kıyma
  • 250 gr kuru soğan
  • Tuz, kırmızıbiber, karabiber
  • Çeyrek demet kıyılmış maydonoz

YAPILIŞI

Öncelikle iç malzemesi için ince kıydığımız soğan ve kıymayı kavuralım. İçine tuzu ve baharatlarını ilave edelim. Ocaktan indirince maydonoz ilave edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.

Miflöy hamurlarını dolaptan çıkarıp salınmasını bekleyelim. Salınan miflöy hamurlarını elle çekiştirerek açtıralım. (Bu aşamada hamurun tıkışık olmaması için merdane yada oklava kullanmadan elle açtırmayı tercih ettim) Hamurun bir kıyısına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye fazla aralık bırakmadan yerleştirelim. Yumurta sarısı sürüp 180-200 C fırında pişirelim. Özellikle ılık servis edelim. Afiyet olsun...





NOT: İç malzeme için ben kıymalı harcı tercih ettim. Miflöy hamuru yağlı bir hamur olduğu için kıymadada yağ bulunduğundan iç malzemeyi kavururken yağ kullanmadım. Siz istediğiniz iç malzemesiyle yapabilirsiniz. Hamurun yağlı olduğunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım nuralpciğim:)
baklava yufkası ile de aynı lezet yakalanıyor emin ol:)
emeklerine sağlık tatlım..

Hayattan Azıcık dedi ki...

Süper açmaya gerek yok o kadar saat desene deneyeyim sevgiler.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin