2 Kasım 2010 Salı

TENEKE İÇİNDE TAVUK


Buda nesi diyenleri duyar gibiyim:) En lezzetli tavukla tanıştırayım sizi:) İnanılmaz lezzetli bir bütün tavuk pişirme tekniği tenekede tavuk... Bütün bir tavuğu bölmeden ızgarada pişirmişsiniz gibi hatta dahada lezzetli... Daha önceden uygun bir dala takıp yapıyorduk, bi ara tv de bu aparatla pişirilmesini gördük. Abim yapmış aparatı, bu sayede bizde onlarla birlikte bahçelerinde yapılan tavuk partilerinden:) nasipleniyoruz. Sizde bahçenizde, dilerseniz pikniklerde bu yöntemle tavuk pişirebilirsiniz...


Tarifi basit. Elinizde bu aparattan yoksa aşağıda çizdiğim şekilde parmaktan biraz daha kalın bir dal kullanabilirsiniz. Tabi ozaman patates koymadan yanlızca tavuk pişirebilirsiniz.


Gelelim tarife, Bir bütün tavuğumuzu alıyoruz. Güzelce yıkayıp temizledikten sonra kalın etli yerlerine bıçakla çentik atıyoruz. Tuzlayıp aparata yada dala takıyoruz. 18 kg yağ tenekeleri gibi büyük temiz bir tenekeyi üzerine ters kapatıp, etrafında ateş yakıyoruz. Ateşimiz çok kuvvetli olmayacak yoksa tavuk pişmeden yanar. Mangal koru haline gelen ateşimizi tenekenin etrafını kaplayıp 45 dk-1 saat kadar açmadan pişiriyoruz. Sonuçta nar gibi kızarmış inanılmaz lezzetli tavuk hazır halde sizi bekliyor buyrun afiyet olsun...






Pişirmek için kullanacağınız dal yada aparat bu şekilde olmalı. Tavuğu ortadaki dala geçiriyoruz yan dallar tavuğun sabit durmasını sağlıyor.




3 yorum:

Defne Kızın Anası dedi ki...

o lezzeti tahmin edebiliyorum hiç böyle pişmiş tavuk yemedim ama eminim nefistir. nasıl canım istedi anlatamam.

reyhane dedi ki...

Eminim süperdir, olsa da yesek

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok enteresan:) Eminim cok lezzetli olmustur.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin