24 Kasım 2010 Çarşamba

YEŞİL DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Gecikmiş yazılara devam:) 5 eylül eşimin doğum günü. Haftasonuna denk geldiği için, ona farkettirmeden gizli saklı yaptığım süpriz doğum günü pastasını yayınlamak bugüne nasip oldu. Uzun zaman geçti tabi bunun üzerine 20 kasımda yıldönümümüzüde kutladık. Bu yıl eşimin güzel jestleriyle dolu bir yıldönümü kutlaması oldu. Allah sağlıklı mutlu günlerde daha nice yıllar geçirmemizi nasip etsin...
Gelelim pastaya; doğaçlama gelişen bir pasta oldu. Kek yapmaya başladım, buna renk katayım, şölemi yapsam, böylemi derken pasta bu hali aldı:)

MALZEMELER



KEK İÇİN


  • 4 yumurta
  • 1 su bard toz şeker
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 6 fincan un
  • 1 pk kabartma tozu
  • İstenilen renkde gıda boyası yada (yeşil yapmak isterseniz ıspanak püresi)

ARA KREMA

  • 2 su bard süt
  • 2/3 su bard toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti


ÜZERİNE

  • 1 pk krem şanti (1 bard sütle çırpılmış)


YAPILIŞI


Kek için önce yumurta ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvıyağ ilave edip karıştırıyoruz. Gıda boyası yada ıspanak püresini ilave edip karıştırıyoruz. Ardından un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine döküp 175 C fırında pişiriyoruz.

Ara krema için süt, toz şeker ve unla muhallebi pişiriyoruz. Soğuyunca krem şanti ilave edip mikserle çırpıyoruz. (pastamızın üzeri için çırptığımız krem şantiden iki kaşık alıp kremaya katıyoruz)

Piştikten sonra soğuyan kekimizi boton kek kalıbı ölçülerinde kesiyoruz. Bir kat kek bir kat ara krema olmak üzere boton kalıbımız dolana kadar üst üste koyuyoruz. En az 2-3 saat dolapta dinlendiriyoruz. Boton kalıbımızı ters çevirip pastamızı servis kabına alıyoruz. Üzerini krem şantiyle sıvayıp kenarlarına kalan kek parçalarını rondoda çekip süsleme yapıyoruz. Bir süre daha dolapta dinlendirdikten sona dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

NOT: Bu pastayı isediğiniz gibi yapabilirsiniz. Meyveli, kakaolu vb... Dilimlemesi oldukça kolay olduğu için misafirlerinize ikram etmekte zorlanmassınız....

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin