17 Nisan 2009 Cuma

FIRINDA GÜVEÇTE TEREYAĞLI LEVREK + MEVSİM SALATA

MUHTEŞEM İKİLİ.... BALIK VE YANINDA OLMASSA OLMAZ SALATA... MUTLAKA DENEYİN DİYEREK TARİFİME GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 2 ADET LEVREK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI

LEVREKLERİ TEMİZLEYİP (ÜZERİNDEKİ PULLARI SIYIRIP) HER İKİ TARAFINADA KOLAY PİŞMESİ İÇİN BIÇAKLA 2-3 KESİK ATIYORUZ TUZLAYIP GÜVEÇ KABIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE TEREYAĞ KOYUYORUZ. 220 C KIZGIN FIRINA SÜRÜYORUZ. 25 DK PİŞİRİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BALIK TEMİZLEMEYİ BİLMİYORSANIZ YADA TEMİZLEMEK İSTEMİYORSANIZ BALIKÇINIZA TEMİZLETİRKEN PULLARINI SIYIRMASINI SÖLEMEYİ UNUTMAYIN...

BİR AN ÖNCE YEMEK İSTEYİNCE FOTOĞRAFI ÇEKERKEN OYNATTIĞIMIN FARKINA BİLE VARMAMIŞIM :))

ALTTA MARUL... TAZE SOĞAN... MAYDONOZ... ÜSTÜNDE HAVUÇ RENDESİ... LİMONLU SİRKELİ SUDA BEKLEMİŞ MOR LAHANA... MISIR... DOMATES... SALATALIK... VE SOS OLARAK BOL LİMON ZEYTİNYAĞ TUZ.... AFİYETLE...


4 yorum:

cerenin annesi dedi ki...

nurcannnn dayanamam balığaaa kızımda ben gibi bayılıyor balığa muhteşem görünüyor ellerine sağlık

nuralp dedi ki...

incicim çok teşekkür ederim.. ceroşada annesi güzel balıklar yapıyordur eminim.. afiyetle güzel günlerde yesin güzel kızım... (ah keşke alpiş'te yese:( ) öpt

beyhan dedi ki...

bende çok seferiiiim. o masa öylece dursun hemen geliyorum diycem ama çoktan yerinde yeller esmiştir:)) eline sağlık nurcim.

nuralp dedi ki...

beyhancım valla fotoğrafı zor çektim :) ama sen gel sana özel mumlu çiçekli sofra kurarım ben :)))

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin