17 Nisan 2009 Cuma

KIYMALI YAPRAK SARMA

YAPRAK SARMA GENELDE ZEYTİNYAĞLI YAPILIR AMA KAYINVALİDEMDE BENİM KENDİ ANNEMDE GENELDE KIYMALI YAPAR. BANA SORARSANIZ BEN İKİ TÜRLÜSÜNÜDE SEVERİM. YAPRAKLARIM BALKONUMA UZANAN ASMADAN SALAMURA YAPTIĞIM YAPRAKLAR. GELELİM TARİFE....

MALZEMELER
  • 100 GR KIYMA
  • 1 SU BARDAĞI KIRIK PİRİNÇ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR
  • 1 KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • TUZ
  • KARABİBER
  • KIRMIZI TOZ BİBER
  • NANE
  • 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
  • 2 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • YETERİNCE YAĞ
  • YETERİNCE YAPRAK

YAPILIŞI
YAPRAK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP YOĞRULUR. YAPRAKLAR SICAK SUDA HAŞLANIP SOĞUYUNCA İNCE İNCE SARILIR. TENCEREYE DİZİLİR. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DOMATES SALÇALI SU VEYA LİMON DİLİMLERİ VE SU KONUR. YAĞ GEZDİRİLİR. KAPAĞI KAPATILIP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. AFİYET OLSUN...


2 yorum:

beyhan dedi ki...

nurcaaaaan bu bana yapılır mu yaa ühüüüü bana sarma ha zeytinyağlı ha kıymalı hiç farketmez çok severim bilirsin.harika görünüyor.ellerine sağlık.

nuralp dedi ki...

beyhinkooo senin sarmalarının yanında benim sarmalarımın lafı mı olur? sen daha güzellerini sarıyosun.. ben çocukla acele ancak bu kadar yapabiliyorum..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin