8 Ekim 2009 Perşembe

IZGARA SARDALYA BALIĞI

TAM MEVSİMİ... BU LEZZETİ KAÇIRMAYIN BENCE... YAKLAŞIK 20 GÜNE KADAR SARDALYALAR BÜYÜYECEK VE IZGARASI LEZZETLİ OLMAYACAKTIR. DENEMEK İSTİYORSANIZ ELİNİZİ ÇABUK TUTUN DİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 KG SARDALYA BALIĞI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1-2 LİMON SUYU
  • 1 FİNCAN ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

BALIKLAR TEMİZLENİR. YIKANIR. SUYU SÜZÜLMESİ İÇİN BİR SÜZGECE ALINIR. DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP SOS HAZIRLANIR. BALIKLAR SOSLA KARIŞTIRILIR. EN AZ 1 SAAT BEKLETİLİR. MANGALDA PİŞİRİLİR. YEŞİL SALATA VE ROKA EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR. AFİYETLE SICAK SICAK YENİR.

4 yorum:

birsence dedi ki...

canım geldim:)))evet tatil biraz uzun sürdü ama geldim işte kürkçü dükkanına...ayrıldım yine annemeden bamadan:(((
bu hafta sonu bende yapacağım balık...çok özledim balığı bol salatalı ohhhh...ellerine sağlık şekercim....

Sevil Şahin dedi ki...

of of balıga gel balıga
çok severim ellerine saglık mis gibi kokusu geldi burnuma
hımm afiyet bal şeker olsun

nuralp dedi ki...

BİRSEN, HOŞGELDİN TEKRAR. GURBETLİK ZOR. ALLAH YARDIMCIN OLSUN... HAFTASONU AFİYET OLSUN SİZEDE...

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM TEŞEKKÜR EDERİM. BU BALIĞIN SOSU AYRI BİR LEZZET KATIYOR. BU ARADA BİBERLERİ SORDUM. KIZARMIŞ BİBERLERİ DONDURUCUDAN ÇIKARINCA, ISITIP KULLANIYORLARMIŞ. ÖPT CANIM

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin