10 Aralık 2009 Perşembe

BALKABAKLI MOZAİK PASTA

KABAK TATLISINI MEVSİMİNDE SIK SIK YAPIYORUM. SİZDE BENİM GİBİ SIK SIK TATLI YAPIYORSANIZ, BAZEN SIKILIRSINIZ. DEĞİŞİK SUNUMLAR HALİNE DÖNDÜRMEK ELİNİZDE. İŞTE SİZE BİR ÖNERİ... (BUNU YAPIP DONDURUCUDA ANİ GELEN MİSAFİRLERİNİZ İÇİN KURTARICI OLARAK SAKLAYABİLİRSİNİZ.)
MALZEMELER
  • 1 PK PETİBÖR BİSKÜİ
  • 1 PK PİKNİK KAKAOLU BİSKÜİ (YADA YARIM PK KAKAOLU PETİBÖR)
  • 1 ÇAY BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • YETERİNCE KABAK TATLISI
YAPILIŞI
PETİBÖR BİSKÜİLER PARÇALANIR. CEVİZLE BİRLİKTE KABAK TATLISINA KATILIP YOĞRULUR. SİLİNDİR ŞEKLİ VERİLİP DONDURULUR. DAHA SONRA ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİP DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: SİLİNDİR ŞEKLİNİ KOLAYCA VERMEK İÇİN BİSKÜNİN NAYLONUNU YIRTMADAN BİSKÜLERİ ÇIKARTIP, MOZİK MALZEMESİNİ BİSKÜİNİN NAYLONUNA DOLDURABİLİRSİNİZ. DİK OLARAK DONDURDUĞUNUZDA SİLİNDİR ŞEKLİNİ MUHAFAZA EDECEKTİR.
BU TARİF İÇİN EVDE KALAN BİSKÜİLERİ KULLANARAK DEĞERLENDİRME ŞANSINIZDA VAR...

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

balkabağının ne çok çeşitli tatlııs varmış buda onlardan biri ellerine sağlık canım

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin