16 Aralık 2009 Çarşamba

KARNI YARIK BÖREK

BU TARİFİMİ 49.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ MUTFAKTASANAT'A GÖNDERİYORUM...
BU BÖREĞİ HEMEN HERKES BİLİR... BENİM NASIL YAPTIĞIMI MERAK EDENLER, BUYRUN....
MALZEMELER
  • 3 YUFKA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD SU

İÇ MALZEMESİ İÇİN PEYNİR YADA LOR+ DOMATES+BİBER DİLİMLERİ

YAPILIŞI

YUFKALARIMIZIN İLKİ SERİLİR. SIVI YAĞ VE SU KARIŞIMINDAN HERYERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. ÜZERİNE ÜÇÜNCÜ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. 8 E BÖLÜNÜR. SİGARA BÖREĞİ GİBİ UÇ KISMINA PEYNİR KONUP SİGARA BÖREĞİNDEN DAHA GEVŞEK SARILIR. FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ORTALARINDAN KESİKLER ATILIR. KESİLEN YERLERE DOMATES BİBER DİLİMLERİ KONUR. KALAN SIVI KARIŞIM ÜZERLERİNE SÜRÜLÜR. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...

NOT: SIVI KARIŞIMDAN KALMAMIŞSA ÜZERİNE YUMURTA SARISIDA SÜREBİLİRSİNİZ... BU BÖREĞİ SARDIKTAN SONRA ARALARINA STREÇ FİLM KOYARAK POŞETLEYİP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİRSİNİZ... MİSAFİRİNİZ GELDİĞİNDE DONDURUCUDAN ÇIKARIP ORTALARINI KESİP PİŞİREBİLİRSİNİZ...

1 yorum:

Alime dedi ki...

canım merhabalar tarifini aldım davetiye gönderememişim kusura bakma.davetiyeyi okuyan herkes davetlidir..Katıldığın için teşekkür ederim..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin