24 Aralık 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

KEREVİZİ KOKUSUNDAN DOLAYI SEVMEM ASLINDA... TEREDDÜTLERİM OLSADA ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ HEP DENEMEK İSTİYORDUM... BU TARİFLE PİŞİRDİĞİMDE NE KOKU KALMIŞTI NE BİRŞEY... AĞZINIZDA KAYMAK GİBİ ERİYEN NEFİS BİR LEZZET... İNTERNETTE ÇOK ÇEŞİTLİ TARİFLERİNİ GÖRDÜM. YEMEKTEYİZ YARIŞMASINDA BİRİ YAPMIŞTI O AKLIMDA KALMIŞTI... KENDİMDEN BİRŞEYLER KATTIM DERKEN ORTAYA KARMA BİR TARİF ÇIKTI... TARİFİNE GELİNCE...
MALZEMELER
  • 2 AD ORTA BOY KEREVİZ
  • 1 AD ORTA BOY HAVUÇ (YUVARLAK DİLİMLENMİŞ)
  • 1 AD ORTA BOY KURU SOĞAN (YUVARLAK HALKA DİLİMLENMİŞ)
  • YETERİNCE ZEYTİNYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
  • 2 AD PORTAKALIN SUYU
  • YARIM LİMONUN SUYU
  • TUZ
  • ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMI (ARZUYA GÖRE)

YAPILIŞI

KEREVİZİ SOYUP LİMONLU SUYA DİLİMLİYORUZ. YAYVAN BİR TENCEREYE İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA ZEYTİNYAĞ DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE HAVUÇLARI ONUN ÜZERİNE KEREVİZLERİ ONUN ÜZERİNEDE SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ. PORTAKAL VE LİMON SULARINI DÖKÜYORUZ. KEREVİZLERİN HİZASINA ULAŞACAK KADAR SU İLAVE EDİYORUZ. EN SON PİRİNCİNİ VE TUZUNU KOYUP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. ARZUYA GÖRE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMIYLA SERVİS EDİYORUZ...

BU YEMEĞİ İLK DEFA YAPANLARIN KAFASINDA PORTAKAL TAT VERMİYO MU SORUSU VARSA KESİNLİKLE NE PORTAKALIN TADI NEDE KEREVİZİN KOKUSU KALMIYOR... YERKEN BANA HAK VERECEKSİNİZ...
SERVİS AŞAMASINDAKİ YEŞİLLİKLERİN BU YEMEĞE ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ONUDA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... ARZU EDERSENİZ YEMEĞİNİZ PİŞİNCE TENCEREYEDE KOYABİLİRSİNİZ...

4 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

nurcum sana diğer konu ile ilgili birazdan mail atıcam çok yogun oldugumdan cevp veremedim.
tatlım YUFKAM markası baklavalık yufkanın markasıdır.
ve onlarda çeşit cok örnegin 25lik ve 50 lik olarak baklavalık yufkalar var ve ayrıca birde su böreği yufkası var .
oda baklavalık yufka gibi incedir.
yanlız benim sana tavsiyem mutlaka bu yufkayı denemelisin nefis bir su böreği oldu hemde misafirlerin gelmeden hemen yapılıyor ve hoş bir sunum oluyor
yanlız sunuda belirteyim eger çıtır çıtır bir börek istiyorsan bakvalık yufkadan börek yap
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ben seviyorum kerevizi ellerine sağlık çok sağlıklı bir sebze...

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. EN KISA ZAMANDA MUTLAKA DENİYECEĞİM...

nuralp dedi ki...

ASLI'CIM KEREVİZİN BU HALİNİ BENDE SEVDİM. ARTIK BENİM MUTFAĞIMDA DA YERİNİ ALACAK. EN ÇOKTA SAĞLIKLI VE FAYDALI OLDUĞU İÇİN DENEMEK İSTİYORDUM ZATEN... GRŞMEK ÜZERE...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin