23 Eylül 2009 Çarşamba

İZMİR KÖFTE

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN

  • 500 GR KIYMA
  • 1 AD SOĞAN RENDESİ
  • 3 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK, KİMYON
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 1 YUMURTA SARISI

DİĞER MALZEMELER

  • 4 AD BÜYÜK PATATES
  • 2 AD BİBER
  • 2 AD DOMATES
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • ÇEYREK PK MARGARİN

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. PARMAK ŞEKLİ VERİLİR. TEPSİYE DİZİLİR. PATATESLER SOYULUR, ELMA DİLİM ŞEKLİNDE DOĞRANIR. SIVIYAĞLA VE TUZLA KARIŞTIRILIR, BAŞKA BİR FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KÖFTELERİN ÜZERİNE FIRINDA KIZARAN PATATESLER DİZİLİR. ÜZERİNE BİBER VE DOMATES DİLİMLERİ DİZİLİR. BİR TENCEREDE MARGARİN VE SALÇA KAVRULUR. SU İLAVESİYLE SALÇALI SOS KAYNATILIR. TEPSİYE DÖKÜLÜR. TEKRAR FIRINA VERİLİR. YARIM SAAT DAHA PİŞİRİLDİKTEN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: NORMALDE BU YEMEK PATATES VE KÖFTE YAĞDA KIZARTILARAK YAPILIR. AMA BEN DAHA HAFİF OLMASI İÇİN BU ŞEKİLDE FIRINDA PİŞİRİYORUM. TERCİH SİZE KALMIŞ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin