2 Eylül 2009 Çarşamba

KIŞLIK BARBUNYA


KIŞ İÇİN YAPTIĞIM HAZIRLIKLARDAN BİRİDE BU BARBUNYA FASÜLYELER... BAZILARI BARBUNYAYI AZ HAŞLAYARAK KOYUYORMUŞ DONDURUCUYA... BEN HER ZAMAN BU ŞEKİLDE KOYDUĞUM İÇİN YİNE BİLDİĞİM ŞEKİLDE KOYMAYI UYGUN GÖRDÜM.... BU ŞEKİLDE, ÇIKARIP AYNI TAZE BARBUNYA PİŞİRİR GİBİ PİŞİREBİLİYORUM...
BUNUN İÇİN YAPMANIZ GEREKEN,
BEN 4 KG SIRIK BARBUNYA ALDIM... SIRIK FASÜLYE OLMASI LEZZETİ AÇISINDAN ÖNEMLİ, DAHA LEZZETLİ OLUYOR... 4 KG BARBUNYANIN TANELERİNİ AYIKLADIKTAN SONRA GÜZELCE YIKADIM. SÜZGEÇTE BEKLETİP SUYUNUN SÜZÜLMESİNİ SAĞLADIM. BUZDOLABI POŞETLERİNE EŞİT MİKTARDA PAYLAŞTIRIP POŞETİN AĞZINI KAPATIP DONDURUCUYA KOYDUM...
4 KG BARBUNYADAN, TEK KULLANIMLIK 5 POŞET KOYDUM. HERKES KENDİ İSTEDİĞİ KADAR POŞETLEYEBİLİR.
SIRIK FASÜLYEYİ NASIL AYIRT EDİCEM DİYE BİLMEYEN VARSA ŞUNU SÖYLEYİM, SIRIK BARBUNYA KABUKLARI KIRMIZI, OTURAK BARBUNYANIN KABUKLARI DAHA BEYAZ-SARI OLUYOR...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin