HAMURU İÇİN
- 1 PK MARGARİN
- 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
- 1 ÇAY BARD İRMİK
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
ŞERBET TARİFİ
- 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 SU BARD SU
- ÇEYREK LİMON
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK TOPLAR YAPILIR. TEPSİYE DİZİLİR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. ORTALARINA FINDIK BASTIRILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARILIR. ILININCA, ILIK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...