5 Ocak 2010 Salı

AVCI BÖREĞİ (KARIŞIK İÇLİ BÖREK)

ASLINDA AVCI BÖREĞİNİN ÇOK ÇEŞİTLİLERİNİ GÖRDÜM NETTE... ANCAK BEN KENDİ YAPTIĞIM ŞEKLİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM... İSTER AVCI BÖREĞİ DEYİN, İSTER KARIŞIK İÇLİ BÖREK, YEDİĞİNİZDE TADI HERŞEYİ UNUTTURACAKTIR EMİN OLUN:))
YILBAŞI MASAMDA BULUNAN BU BÖREKLERİMİ 51. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ japoncekirdegi ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...
MALZEMELER

  • 6 AD YUFKA
  • 1 SU BARD SÜT
  • GALETA UNU
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

İÇİ İÇİN

  • 250 GR KIYMA
  • 1 BARD KABARTILMIŞ KISIRLIK BULGUR
  • 1 AD HAVUÇ (RENDELENMİŞ)
  • 1 BARD CEVİZ İÇİ (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
  • 1 ORTA BOY KURU SOĞAN (RENDELENMİŞ)
  • ÇEYREK DEMET KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZ İÇİN KIYMAYI TEFLON TAVADA KAVURUYORUZ. KIYMANIN KAVRULMASINA YAKIN HAVUÇLARI İLAVE EDİYORUZ. DAHA SONRA SIRASIYLA SOĞAN, BULGUR, CEVİZ İÇİNİ İLAVE EDİYORUZ. OCAKTAN ALIRKEN MAYDONOZU VE BAHARATLARI EKLİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

İÇ HARCIMIZ SOĞUYUNCA YUFKALARI SERİYORUZ. BİRİNCİ YUFKANIN ÜZERİNE FIRÇA YARDIMIYLA SÜT SÜRÜYORUZ. İKİNCİ YUFKAYI ÜZERİNE SERİP 8 E BÖLÜYORUZ. İÇ HARCIMIZDAN BOLCA KOYUP KALIN SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIYORUZ. UÇ KISIMLARINI SÜTLE ISLATIP YAPIŞTIRIYORUZ. BÜTÜN YUFKALARIMIZ BİTİNCE BÖREKLERİMİZİ ÖNCE SÜTE DAHA SONRA GALETA UNUNA BATIRIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. SICAK YADA ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BÖREKLERİNİZİ BİR GECE ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SERVİS EDECEĞİNİZ ZAMAN KIZARTABİLİRSİNİZ... ÇALIŞAN HANIMLAR İÇİN YADA VAKTİ KISITLI OLANLAR İÇİN BU ŞEKİLDE YAPMAKDA MÜMKÜN...

BU ARADA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM, BÖREKLERİN YAĞDA KIZARTILIYOR OLMASI SİZİ TEDİRGİN ETMESİN. KIZARTTIĞINIZ YAĞ DIŞINDA HİÇ YAĞ KULLANMADIĞINIZ GİBİ, GERÇEKTEN YAĞLI BİR BÖREK OLMUYOR...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin