26 Ocak 2010 Salı

ÇİÇEK POĞÇA


BU POĞÇALARI YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. FOTO YÜZÜNDEN YAYINLAYIP YAYINLAMAMAKTA KARARSIZ KALDIM. (MİSAFİRLERİM SON ANDA HABER VERİNCE ACELEYE GELDİ) AMA POĞÇA YAPARKEN DEĞİŞİK ŞEKİL VERMEK İSTEYENLERE BİR FİKİR OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMDEN YAYINLAMAYA KARAR VERDİM... EMİNİM SİZ BENDEN ÇOK DAHA GÜZEL HAZIRLARSINIZ:)
MALZEMELER

  • 2 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 SU BARD ILIK YOĞURT
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM PK MARGARİN
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILCAK)
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. MAYALANAN HAMURDAN MİNİK PARÇALAR KOPARIP FIRIN TEPSİSİNDE ÇİÇEK ŞEKLİNDE BİRLEŞTİRİYORUZ. 15-20 DK TEPSİDE MAYALANDIKTAN SONRA YUMURTA SARISINI SÜRÜP 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

s.a nuralpcim bu acma tarifin harika ben simdi hamurunu yaptim mayalanmasini bekliyorum ne yalan söyleyeyim merakta ediyorum cunku benimde yaptigim hamur islerim guzel olur insallah senin tarifinde guzel olucak hamuru guzel oldu tesekkurler tarifin icin ellerine aglik

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin