26 Kasım 2010 Cuma

PİŞMANİYELİ TART

Pişmaniyeli tartta internette bir çok sitede görüp hayran olduğum bir tatlıydı. Kendi kek ve krema tarifimi kullanarak yaptım. Sanırım değişik versiyonlarınıda denemeye değecek bir tatlı oldu.



MALZEMELER


KEK İÇİN


  • 2 yumurta

  • 2 fincan toz şeker

  • Yarım fincan sıvı yağ

  • 2 fincan un

  • 2 fincan buğday nişastası

  • 1 pk kabartma tozu

KREMA İÇİN


  • 2,5 su bard süt

  • 2/3 su bard toz şeker

  • 2 yemek kaşığı (silme) un

  • 2 yemek kaşığı (silme) nişasta

  • 1 pk krem şanti


ÜZERİ İÇİN


  • Yarım pk pişmaniye

  • Süslemek için inci şekerler, badem yada istediğiniz malzeme


YAPILIŞI


Öncelikle krema için krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.


Kek için yumurta ve şekeri 10 dk kadar mikserle çırpıyoruz. Ardından yağ ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra unu, buğday nişastasını, kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Margarinle yağladığımız tart kalıbımıza döküp 175 C kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuması için bekliyoruz.


Öte yanda soğuyan muhallebimize toz krem şanti ilave edip mikserle 10 dk kadar çırpıyoruz.


Tart kalıbını ters çevirip kekimizi servis tepsisine alıyoruz. Hazırladığımız kremamızı tartımızın orta kısmına döküp yayıyoruz. Bu şekilde en az 2 saat kadar bekletiyoruz. Servis etmeden önce pişmaniyeler ve diğer malzemelerle süslüyoruz. Dilimleyip hemen servis ediyoruz.


NOT: Pişmaniyeleri tartı dilimleyip servis etmeden hemen önce koymanızda yarar var. Çünkü krema pişmaniyeleri eritiyor ve söndürüyor. Aynı görüntüyü muhafaza etmiyor.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık. Görüntüsü çok hoş. Pişmaniyeli olması çok değişik.

Unknown dedi ki...

Oyyy beni can evimden vurdun canım muhteşem bir tart ellerine sağlık kocaman öpüyorum.Mail adresi
nin sonu.com.tr

Adsız dedi ki...

değişik ama güzel bişeye benziyor..ellerine sağlık...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin