26 Kasım 2010 Cuma

VİTRAY (CAM ŞEKERLİ) KURABİYE

Cam şekerli kurabiyeleri internette bir çok sitede gördüm. Görüntü olarak çok hoşuma gitti arkadaşlarım için yapmak istedim. Hamuru için kendi kurabiye tarifimi kullandım. Gerçekten görüntü çok güzel ama kurabiyelerin yemesi biraz zor:) Orta kısımdaki şekerler sert olduğu için yeme konusunda hesaba katmadığım problemler çıktı...:) Ama özellikle çocukların doğum günleri için harika olur. Onlar şekerleri yalaya yalaya bitiriyolar. Oğlumdan biliyorum:) Neyseki arkadaşlarım için aynı hamurdan başka kurabiyelerde yapmıştım. O telafisi oldu. Sadece onlara özel yaptığım diğer kurabiyeler gönüllerini hoş etmeye yetti diye düşünüyorum...:)



MALZEMELER


  • 1 pk yumuşak margarin

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 çay bard pudra şekeri

  • 1 çay bard nişasta

  • Yarım pk kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

  • minik renkli cam şekerler (ben kent'in meyveli cam şekerlerinden kullandım)

YAPILIŞI


Hamur malzemelerini (un hariç) bir kaba alalım. Yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Meredane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. İstediğiniz bir kalıp yada kalıbınız yoksa bardak yardımıyla kurabiyeler çıkaralım. Kurabiyelerin orta kısımlarını istediğiniz bir kalıp yada gazoz kapağı ile çıkaralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Orta kısımlarına renkli şekerleri koyup 175 C kızgın fırında pişirelim. Soğuyunca tepsiden çıkarıp servis edelim. Afiyet olsun...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım görüntüsü harika gerçekten ellerine sağlık öpüyorum.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Görüntü muhteşem olmuş. Aynen dediğin gibi bende yeğenlerime yaptığımda yalaya yalaya bitirdiler ve baıldılar. Çocuklar için eğlence oluyor.
Sevgiyle kal.

balböcükleri dedi ki...

bende çok gördüm bu kurabiyeyei ama yapmadım.görüntüsü için bile yapılabilir

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım cam kurabiyesiharika görünüyor. bu arada prenses pastada kabartma tozu yok canım yumurta sayısı fazla olunca yeterince kabarıyor merak etme:) sevgiler..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin