7 Ağustos 2009 Cuma

GÜL POĞÇA

BU POĞÇAYI YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. AMA TARİFİ YAYINLAMAK ŞİMDİYE KISMETMİŞ. ŞEKLİ DEĞİŞİK OLSUN DİYE BU ŞEKİLDE YAPMAK GELDİ AKLIMA. ZEYTİNLER GÜL TOMURCUĞU GİBİ ORTADA, HERKESİN BEĞENİYLE YEDİĞİ PUF PUF POĞÇALAR OLDU... TAVSİYE EDECEĞİM BİR POĞÇA TARİFİ HEMEN AŞAĞIDA...


MALZEMELER


  • 3 SU BARD YOĞURT (ODA SICAKLIĞINDA)
  • 1 SU BARD SÜT YADA SU (ILIK)
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 1 PAKET MARGARİN
  • YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇİ İÇİN YETERİNCE ZEYTİN

YAPILIŞI


ÖNECELİKLE SIVI MALZEMELERLE YAŞ MAYA KARIŞTIRILIR. MARGARİN İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN HAMUR ELDE EDENE DEK YOĞRULUR. MAYALANMASI İÇİN DİNLENMEYE BIRAKILIR. MAYALANAN HAMUR YARIM CM KALINLIĞINDA AÇILIR. BÜYÜK ÇAYDANLIK KAPAĞI İLE YUVARLAKLAR KESİLİR. YUVARLAK HAMURLAR ORTASINA GELMEDEN 4 YERDEN KESİLİR. HAMURUN TAM ORTASINA ZEYTİNLER KONUP ÖNCE KARŞILIKLI İKİ PARÇA DAHA SONRA KALAN İKİ PARÇA BİRLEŞTİRİLEREK GÜL ŞEKLİ VERİLİR. TEPSİYE DİZİLİR. 15 DK KADAR MAYALANDIKTAN SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...


NOT: YAPIM AŞAMASI AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFTAN DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR. YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...




2 yorum:

birsence dedi ki...

cuman mübarek olsunşekercim..sen beni unuttun bence yoksun ortalarda...özletme bu kadar kendini...
poğaçan harika kaşarlı patlıcan közlemesi tam benlik bonbonlarındanda birtane aldım ellerine sağlık tatlım...

nuralp dedi ki...

BİRSENİM VALLA UNUTMADIM CANIM. HEP TAKİBİNDEYİM. HER SABAH KENDİ SİTEMDEN ÖNCE SENİNKİNİ AÇIP BAKIYORUM, BİRSEN BUGÜN NE YAPMIŞ DİE. SEN HİÇ UNUTULURMUSUN CANIM BENİM. AMA HERZAMAN YORUM YAZMA FIRSATIM OLMUYOR BU ARA NET BAŞINDA FAZLA VAKİT HARCAYAMIYORUM MALESEF... SENDE ÖZLETME KENDİNİ... ÖPÜYORUM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin