9 Ağustos 2009 Pazar

"KAK"LI KURABİYE

ÇATLADIMI??? :))) ÇATLADI ÇATLADI...:)) İŞTE SİZE HARİKA ÇATLAK KURABİYELER :)) KAK'LI KURABİYE... KAK'DA NE DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. ESKİ TÜRKÇEDE KURU MEYVELERE KAK DERLERMİŞ. BU KURABİYELERİN ORJİNAL ADI BUYDU BENDE BUNU YAZMAK İSTEDİM. BOL KURU YEMİŞ İÇERDİĞİ İÇİN ATOM YADA BOMBA KURABİYEDE DİYEBİLİRSİNİZ:)) BU KADAR LAF YETER SADEDE GEL DİYORSANIZ... BUYRUUUUN...

MALZEMELER
  • 1 PK ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN YADA TEREYAĞ
  • 1,5 ÇAY BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 AD YUMURTA
  • 1 SU BARD MISIR NİŞASTASI
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • BİR FİSKE TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • 1 FİNCAN KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU İNCİR
  • 1 FİNCAN KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU KAYISI
  • 1 FİNCAN KURU ÜZÜM
  • 1 FİNCAN KURU DUT (ELMA YADA ERİK KURUSUDA KULLANABİLİRSİNİZ)
  • 1 FİNCAN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • ÜZERİ İÇİN YETERİNCE PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

MEYVELER 10 DK ILIK SUDA BEKLETİLİR VE SÜZÜLÜR DOĞRANIR. ÖTE YANDA MARGARİN, PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTA MİKSERLE ÇIRPILIR. NİŞASTA, VANİLYA, K.TOZU, TUZ VE TARÇIN İLAVE EDİLİR ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR. DAHA SONRA MİKSER BIRAKILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLENE DEK YOĞRULUR. HAMUR AÇTIRILIR. HERYERİNE KURU YEMİŞLER VE CEVİZ SERPİLİR. TEKRAR YOĞRULUR. MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIR. HAFİF BASTIRILIR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 190 C FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin