- 1 PK MARGARİN
- 250 GR KURU SOĞAN (AYRI Bİ YERDE AZ MARGARİNLA AZ KAVRULMUŞ)
- 1 KG DOMATES SALÇASI
- 1 KG BİBER SALÇASI
- 2,5 KG YOĞURT
- 250 GR HAŞLANMIŞ KEVGİRDEN GEÇMİŞ KURU FASÜLYE
- 250 GR HAŞLANMIŞ KEVGİRDEN GEÇMİŞ NOHUT
- 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
- YETERİNCE UN
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE SALÇA TAVASINA MARGARİNİ ALIYORUZ. MARGARİN ERİMEYE BAŞLAYINCA SIRASIYLA AZ KAVRULMUŞ KURU SOĞANI, YOĞURDU, SALÇALARI VE NOHUT VE FASÜLYEYİ İLAVE EDİYORUZ. KAYNAMAYA GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA GÖBEK ATAN YERE DELİĞE UN KOYUYORUZ. BUNDAN SONRA KARIŞTIRMIYORUZ. GÖBEK ATAN YERE UN KOYAYARAK BÜTÜN ÜST ZEMİN UNLA KAPLANANA KADAR DEVAM EDİYORUZ. UNUN ALTINDAKİ MALZEMELERDE HİÇ SU KALMAYINCAYA KADAR BU İŞLEME DEVAM EDİYORUZ. TAMAMEN SUYU BİTİNCE HAFİF KARIŞTIRIP TEMİZ BİR BEZE ALIYORUZ. SARIP 1 SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. DİNLENEN TARHANAMIZI UN SERPEREK ELİMİZLE UFALAMAYA BAŞLIYORUZ. İKİNCİ AŞAMADA PARÇALAR HALİNDE AYIRDIĞIMIZ TARHANALARI TEKRAR ELİMİZDE UFALAMAYA DEVAM EDİYORUZ. ÜÇÜNCÜ AŞAMADA KURUMAYA YÜZ TUTMUŞ TARHANALARI ROBOTTAN GEÇİRİP KEVGİRDEN ELEYEREK İŞLEMLERİMİZİ BİTİRİYORUZ. KURUMAYA BIRAKIYORUZ. TAMAMEN KURUYUNCA KURU TEMİZ ORTAMDA BİR YIL SAKLAMANIZ MÜMKÜN. ÇORBA YAPIMI TARİFİNİ DAHA SONRA YAYINLAYACAĞIM... AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...