- 1 AD LAVAŞ PİDE
- 250 GR KIYMA
- 2 AD BİBER
- 2 AD BÜYÜK BOY DOMATES
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
- ÇEYREK PK MARGARİN YADA TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ
- ÜZERİ İÇİN ÇEYREK PK TEREYAĞ, YOĞURT
YAPILIŞI
KIYMA TAVAYA ALINIR. KAVRULMAYA BAŞLAR. BİBER İLAVE EDİLİR. MARGARİN VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR. YAĞ ERİTİLİP KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. KABUĞU SOYULMUŞ KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER İLAVE EDİLİR. BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR. KAPAĞI KAPATILIR. 10 DK KADAR PİŞMEYE BIRAKILIR. BU ARADA LAVAŞ PİDELER KÜP DOĞRANIR. BORCAM TEPSİYE ALINIR. ÜZERİNE KAVRULAN KIYMALI HARÇ GEZDİRİLİR. EN SON ÜZERİNE TEREYAĞ KIZDIRILIR. DÖKÜLÜR. TEPSİNİN ÜZERİ KAPATILARAK OCAKDA KISIK ATEŞTE 10 DK KADAR PİŞİRİLİR. YOĞURTLA BİRLİKTE SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: YAZ MEVSİMİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN DOMATESLER SULU OLDUĞU İÇİN SU İLAVESİ YAPMADIM. EĞER SUSUZ DOMATES KULLANIYORSANIZ, KIYMAYA DOMATESLE BİRLİKTE BİR FİNCAN KADAR SU İLAVE ETMENİZİ ÖNERİRİM...
4 yorum:
pide kebabı :(( eski günlerim geldi aklıma.anneciğim çok yapardı ramazanlarda şimdide yapıyodur herhalde ama bana yemek nasip olmuyor uzak olunca.çok severim hem ayrı bi lezzet hemde kalan pideler değerlendiriliyor.ellerine sağlık arkadaşım.bende yaparım ama anamın gibi olmuyo sanki:(
BEYHAN BENDE ÇOK SEVİYORUM BU LEZZETİ... BAŞLARDA BENDE ANNEM GİBİ YAPAMIYORDUM AMA SONRADAN TUTTURDUM:)) YILMAK YOK DENEMEYE DEVAM:)))
BUNU YAPARKEN BENİM YAPTIĞIM GİBİ BU YAĞ ÇOK, DAHA AZ KOYAYIM DERSEN YANILIRSIN:)) BU KADAR YAĞ OLURMU DEMİYECEKSİN KOYACAKSIN Kİ ANNE LEZZETİNDE OLSUN:))
GENEDE ANNE ELİNDEN YEMEK BAŞKA AMA NAPÇAKSIN ŞARTLAR NEYİ GEREKTİRİYOSA O... ALLAH ANNELERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN, ONLARIN YOKLUĞUNU YAŞATMASIN İNŞ...
Kalan pideleri değerlendirmek için çok iyi fikir. Görüntüsü şahane. Ellerine sağlık.
MAHPERİ, TEŞEKKÜR EDERİM...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...