5 Ağustos 2009 Çarşamba

KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN... (UN HELVASI)

ASLINDA BUGÜN TARİF EKLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORDUM. AMA KANDİL İÇİN UN HELVASI YAPMAK İSTEYENLERE PRATİK BİR TARİFİM OLACAK. KIVAMI GARANTİLİ BU TARİFİM İÇİN MALESEF FOTOĞRAFIM YOK. BUGÜN YAPMAK İSTEYEN OLUR DİYE FOTOĞRAFSIZ TARİF YAYINLAMAK İSTEDİM. FOTOĞRAFLI TARİFİNİDE DAHA SONRA YAYINLARIM...
UN HELVASI
MALZEMELER
  • 1 SU BARD UN
  • 1 SU BARD SICAK SU
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ

YAPILIŞI

SIVI YAĞ VE UN TENCEREYE ALINIR. UN İYİCE PEMBELEŞİNCEYE KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KAVRULUR. ÖTE YANDA BAŞKA BİR KABTA SICAK SU VE TOZ ŞEKER KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR. KAVRULAN UNA DİKKATLİCE İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRARAK KIVAM ALMASI SAĞLANIR. SICAKKEN KAŞIKLA ŞEKİL VERİLİR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin