MALZEMELER
BEĞENDİSİ İÇİN
- 3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 2,5 SU BARD SÜT
- TUZ, AZ KARABİBER
- KAŞAR RENDESİ
- 5 AD PATLICAN
ÜSTÜ İÇİN
- YARIM KİLO KUŞBAŞI ET (BEN DANA ETİ KULLANDIM TERCİH SİZE KALMIŞ)
- 1 AD KURU SOĞAN
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
- 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES KARIŞIK SALÇA
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZBİBER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ÜSTÜNÜ PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM.DÜDÜKLÜ TENCEREYE ETLERİMİZİ ALALIM. HIZLI ATEŞTE KAPAĞI AÇIK VAZİYETTE ETLER SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURALIM. ETLER SUYUNU ÇEKİNCE KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI İLAVE EDİP KAVURALIM. SALÇASINI TUZUNU BAHARATLARINI KOYUP ETLERİN HİZASINDA SICAK SU İLAVE EDİP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİNDEN SONRA 30 DK PİŞİRELİM.
ETLER PİŞERKEN ÖTE YANDA PATLICANLARI FOLYOYA SARIP OCAKTA KÖZLEYELİM. SOĞUYUNCA SOYUP KÜÇÜK DOĞRAYALIM. (BU NOKTADA İSTEYEN PÜRE HALİNEDE GETİREBİLİR. BEN AĞIZA GELSİN İSTEDİĞİM İÇİN KÜÇÜK KÜP DOĞRADIM.)BEĞENDİSİ İÇİN BİR TENCEREYE UN VE TEREYAĞ KONUR KAVRULUR. YAVAŞ YAVAŞ SOĞUK SÜT İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZU, KARABİBERİ, KAŞAR RENDESİ İLAVE EDİLİR. PATLICANLARDA İLAVE EDİLİR OCAKTAN ALINIR. SERVİS EDECEĞİMİZ TABAĞA ALINIR. ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETLERDEN KONUR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...