MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
- 100 GR KIYMA
- 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR KURU SOĞAN RENDESİ
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
ÇORBA İÇİN
- 1 FİNCAN ARPA ŞEHRİYE (BEN TUTMAÇ HAMURU KULLANDIM)
- BİR KÜÇÜK BOY PATATES (KÜP DOĞRANMIŞ)
- BİR KÜÇÜK BOY HAVUÇ (KÜP DOĞRANMIŞ)
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- YARIM YEMEK KAŞIĞI UN
- TUZ, NANE
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİMİZLE KÖFTE YOĞRULUR. NOHUT KADAR MİNİK KÖFTELER YAPILIR. DAHA SONRA BİR TENCEREYE SICAK SU KONUR. HAVUÇLAR PİŞMEYE BIRAKILIR. ARKA ARKAYA ARPA ŞEHRİYELER, PATATES VE KÖFTELER İLAVE EDİLİR. HEPSİNİN PİŞTİĞİNDEN EMİN OLUNCA BİR KAPTA YOĞURT,UN VE TUZ ÇIRPILIR KESİLMEMESİ İÇİN KAYNAYAN ÇORBANIN SUYUNDAN İLAVE EDİLİR. HIZLA KARIŞTIRARAK TENCEREYE İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ATEŞTEN ALINIR. BU ARADA BİR TAVADA TEREYAĞ, SIVIYAĞ VE NANE YAKILIR. ÇORBANIN ÜZERİNE İLAVE EDİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: HAVUÇ VE PATATES YERİNE HAŞLANMIŞ NOHUT KOYARAKDA YAPIYORUM BU ÇORBAYI. ODA ÇOK NEFİS OLUYOR. TERCİH SİZE KALMIŞ HANGİSİNİ DENEMEK İSTERSENİZ....
2 yorum:
ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR...O ZAMAN OĞLUNUZ BİZİM ERZİNCAN ÇORBASINIDA ÇOK SEVER...BLOGUMDA TARİFİ VAR KÖFTELİ ERZİNCAN ÇORBASI.BURANIN EN MEŞHUR ÇORBASIDIR,KESME HAMURDAN OLUR...SEVGİLER
TATESAL ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HEMEN BAKTIM SİTENİZE... EN KISA ZAMANDA DENİYECEĞİM... SEVGİLER...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...