- 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
YAPIŞTIRMAK İÇİN HERHANGİ BİR MUHALLEBİ KULLANABİLİRSİNİZ.
İÇİNE KOYMAK İÇİN YETERİNCE FINDIK
SÜSLEMEK İÇİN KÜÇÜK YAPRAK
(MUHALLEBİ KULLANMAK İSTEMESSENİZ, MARMELAT VEYA ÇOKOKREM SÜRÜP YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.)
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KURABİYELERİMİZ SOĞUYUNCA ALT KISIMLARI FINDIK GİRECEK KADAR OYULUR. İKİ TARAFINADA MUHALLEBİ SÜRÜLÜR. ÇUKUR YERE FINDIK KONUP, KÜÇÜK BİR YAPRAK KONUP İKİ KURABİYE BİRBİRİNE YAPIŞTIRILIR. BU ŞEKİLDE BÜTÜN KURABİYELERİ YAPTIKTAN SONRA KIRMIZI GIDA BOYALI SUYA DAHA SONRADA TOZ ŞEKERE BULANIR. AFİYET OLSUN...
AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARDA YAPIM AŞAMALARINI DAHA İYİ ANLAYABİLİRSİNİZ...
4 yorum:
teşekkür ederim hayatım..desteklerinizi eksik etmeyin..sevgilerimle öpüyorum
SEVGİLİ GÜLAY UMARIM YEMEKTEYİZİN BİRİNCİSİ BU HAFTA SİZ OLURSUNUZ. DESTEĞİMİZ SİZİNLE...
nurcan bu kurabiyenin görüntüsü ve tadına oldum olası bayılmışımdır.ama hiç denemedim.ellerine sağlık arkadaşım....
BEYHANCIM TEŞEKKÜR EDERİM... EMİNİM SENDE EN KISA ZAMANDA DENERSİN :))
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...