- 1 KG UN
- 1 PK YAŞ MAYA
- TUZ
- ILIK SU
- YETERİNCE ZEYTİN
- SIVI YAĞ
- 1 SU BARD YOĞURT
- 1 YUMURTA
YAPILIŞI
UN, YAŞMAYA, TUZ VE ILIK SU İLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. ILIK SU KULLANDIĞIMIZ ZAMAN 25-27 C ODA SICAKLIĞINDA YAKLAŞIK 1 SAATTE MAYALANIYOR. HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP ELİNİZLE AÇILIR. SIVI YAĞLA YAĞLANIR. AÇTIĞIMIZ HAMURUN BİR KENARINA ÇEKİRDEĞİNİ AYIKLADIĞIMIZ ZEYTİNLERDEN KONUR. HAMUR RULO SARILIR. DİLİMLENİP TEPSİYE DİKLEMESİNE ARALIKSIZ DİZİLİR. MAYALANMASI İÇİN 20-30 DK ARASI BEKLENİR. YOĞURT VE YUMURTA ÇIRPILIR. LOKUMLARIMIZIN ÜZERİNE BOLCA SÜRÜLÜR. 200-220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...