- 1 PK KÜÇÜK YAŞMAYA
- 4 SU BARD ILIK SU
- TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ İÇİN
- 250 GR PEYNİR (İSTEDİĞİNİZ PEYNİRİ KULLANABİLİRSİNİZ)
- 1 TAZE SOĞAN
- YARIM DEMET MAYDONOZ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE HAMUR MALZEMELERİYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ. MAYALANDIKTAN SONRA CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARIP YEMEK TABAĞI BÜÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURUN YARISINA KARIŞTIRDIĞIMIZ PEYNİRLİ HARÇTAN KOYUYORUZ. İKİYE KAPATIP KENARLARINI PARMAĞIMIZ YARDIMIYLA BASTIRIYORUZ. TEFLON TAVADA HİÇ YAĞSIZ PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA SICAKKEN ÜZERİNE TEK TARAFINA TEREYAĞ SÜRÜYORUZ. ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. BÖYLECE HER TARAFI YAĞLANMIŞ OLUYOR. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: BUNU İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEMESİYLE YAPABİLİRSİNİZ. KIYMALI SOĞANLI, PATATESLİ SOĞANLI, HATTA ISPANAK+PEYNİR+TAZE SOĞAN KARIŞIMIYLADA HARİKA OLUYOR. TERCİH SİZE KALMIŞ...
5 yorum:
mmisssss
ellerine sağlık
bizim buralarda bu böreğe sac böreği derler ekmek yapılan saclar varya onların üzerinde pişirilirdi ama şimdilerde teflonlar imdadımıza yetişiyor ellerine sağlık arkadaşım
birde bana dersin ki neden yorum yazmıyosun ben bu gördüklerime bakamıyorum bile:)) bakıp hemen kapatıyorum kızma sakın senin kadar becerikli değilim kalkıp hemen yapamıyorum:)) ellerin dert görmesin.yiyen kişilere yarasın:)
allahım her açtığımda ayrı bir tarif sitene girmemle çıkmam bir oluyor artık haberin olsun.yorum yazmayı bırak resimlere bakamıyorum bile:) ee sen kadar hamarat değilim kalkıp hemen yapayımda yiyeyim. ellerin dert görmesin arkadaşım yiyenlere yarasın:)
İNCİ EVET SAÇ BÖREĞİ DİYORLAR. ŞİMDİ SEN YAZINCA BENDE HATIRLADIM. BİZİMKİLER YANİ EŞİMİN AİLESİ FETİR DER. SAÇ BÖREĞİ DER. AMA ADI NE OLURSA OLSUN TADINA DEĞER :))) ÖPT CANIM
BEYHAN TEESSÜFLERİMİ BİR BORÇ BİLİP DERHAL SUNARIM :) SEN Mİ HAMARAT DEĞİLSİN. VALLA SEN BANA 10 BASARSINDA TEVECCÜ GÖSTERİYOSUN... SAĞOLASIN AKEDEŞİM...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...