28 Ağustos 2009 Cuma

KAVRULMUŞ KUSKUS

RAMAZANDA İFTAR MENÜSÜNDE ANA YEMEĞİN YANINA YAPILMIŞ BİR MAKARNA... OĞLUMLA BİRLİKTE YAPTIK. KAVURURKEN KÜÇÜK TOPLAR GİBİ BİR OYANA BİR BUYANA GİTMESİ OĞLUMUN ÇOK HOŞUNA GİTTİ. YERKENDE GOOOL DİYE DİYE YEDİRDİM. :))) GELELİM TARİFE... EMİNİM HEPİNİZ BİLİYORSUNUZDUR...

MALZEMELER
  • 1 SU BARD KADAR KUSKUS MAKARNA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ
  • ÇEYREK TAVUK BULYON
  • SICAK SU

YAPILIŞI

TENCEREYE YAĞLARI VE KUSKUSU ALIP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ. ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU KOYUP TUZUNU VE BULYONU İLAVE EDİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. 10 DK DİNLENDİRDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

2 yorum:

beyhan dedi ki...

mmm yanına birde ayran:) canım istesin kendime kadar yapar yerim kuskus çok severim yani.ellerine sağlık hamarat arkadaşım

nuralp dedi ki...

KUSKUSU BENDE SEVİYORUM YERKEN ÇİĞNEMEKTE BİRAZ ZORLANSAMDA:)) AĞZIMDA YAKALAYAMIYORUM RESMEN:)) YOĞURTLU PEYNİRLİ NASIL OLSA YENİR DİMİ...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin