GENELDE PATLICANI KIZARTARAK YAPILIR KARNI YARIK... AMA BEN RAMAZANDA ÇOK YAĞLI OLMASIN DİYE VE EN ÇOKDA KÖZ PATLICAN SEVDİĞİM İÇİN BU ŞEKİLDE YAPTIM. LEZZET OLARAK DİĞERİNDEN Bİ FARKI OLMADI. AKSİNE LEZZETLİ VE HAFİF OLDU... DENEMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM...
MALZEMELER
- 1 KG PATLICAN
- 250 GR KIYMA
- 2 ORTA BOY KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- 1 BİBER (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- 1 BÜYÜK BOY DOMATES (KABUKLARI SOYULUP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- 2 DİŞ SARIMSAK
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN YADA EŞDEĞER MİKTARDA SIVI YAĞ
YAPILIŞI
PATLICANLARI KÖZMATİKTE YADA KÖZDE İYİCE YUMUŞATMADAN KÖZLÜYORUZ. AYNI ZAMANDA BİR TAVAYA DİĞER MALZEMELERİ ALIP KAVURUYORUZ. PATLICANLARIN KABUKLARINI SOYUYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ. ORTALARINI AÇIP KIYMALI HARÇTAN KOYUYORUZ. FIRINA SÜRÜYORUZ. 15-20 DK DURDUKTAN SONRA SALÇALI SU (SICAK SU İLE) YAPIP ÜZERİNE DÖKÜP TEKRAR FIRINDA YARIM SAAT KADAR TUTUYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
nurcancım karnıyarık çok severim közde olanıda kızartılmışınıda. közde denemesemde:)) sadece fırında közlüyorum arada ama kızartma gibi olmuyor hafifliği ayrı tabiki.yanında cacıkla mmm mis mis ellerine sağlık canımcım.
beyhancım... seninde ellerine sağlık..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...