14 Ağustos 2009 Cuma

PÜRE YATAĞINDA KREMALI MANTARLI TAVUK

ŞİDDETLE TAVSİYE EDECEĞİM BİR YEMEK DAHA... ÖZELLİKLE ÖNÜMÜZ RAMAZAN NASİPSE İFTAR YEMEKLERİ OLACAK. MİSAFİRLERİNİZEDE KENDİNİZEDE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YAPIN BENCE... BİRAZ ZAHMETLİ VE BOL MALZEMELİ AMA PRATİK HANIMLARIN ELİNDEN KURTULMAZ... HER GÜZEL ŞEY İÇİN BİRAZ ÇABA HARCAMAK GEREKİYOR DİMİ...
BU YEMEK YEMEKTEYİZ YARIŞMASINDA SEVGİLİ GÖNÜLÜN YAPTIĞI BİR YEMEKTİ. SİTESİNDE AYRICA GÖRÜNCE DAYANAMAYIP BENDE DENEDİM. MİKTAR VERMEDEN TARİF ETMİŞ AMA BEN SİZE KOLAYLIK OLSUN DİYE YAPTIĞIM MİKTARLARI YAZIYORUM.

MALZEMELER

ETİ İÇİN
  • 6 AD KEMİKSİZ DERİSİZ TAVUK PİRZOLA
  • 2 DİŞ İRİ DOĞRANMIŞ SARIMSAK (TARİFİNDE YOK LEZZET VERİYOR DİYE BEN KOYDUM)
  • YARIM ÇAY BARD KADAR ZEYTİNYAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

PÜRESİ İÇİN

  • 6 AD ORTA BOY PATATES
  • 1 TATLI KAŞIĞI KNOR SEBZELİ ÇEŞNİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • YARIM ÇAY BARD SÜT
  • 1 ÇAY BARD RENDELENMİŞ KAŞAR

MANTARI İÇİN

  • 250 GR MANTAR
  • 1 KUTU SÜT KREMASI
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • YARIM TAVUK BULYON
  • ÇOK AZ TUZ (TADINA BAKIP KOYMANIZDA YARAR VAR)

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ETLERİMİZ HARİÇ DİĞER MALZEMELERİMİZLE MARİNE MALZEMEMİZİ HAZIRLIYORUZ. ETLERİ İÇİNE KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. BU ARADA PATATESLERİMİZİ SOYUP DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN PATATESLERİN SUYUNU SÜZÜP SICAKKEN İÇİNE DİĞER PÜRE MALZEMELERİNİ İLAVE EDİP GÜZELCE EZİYORUZ. PİŞİRMİYORUZ, ÇIRPMIYORUZ. GÖNÜL KONSERVE MANTAR KULLANMIŞ BEN NORMAL MANTAR KULLANDIM. BU YÜZDEN MANTARLARI TEFLON TAVADA SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ. SÜTÜNÜ KREMASINI KOYUP ÖZLEŞENE KADAR KAYNATIYORUZ. BULYONU İLAVE EDİP İKİ FIKIR DAHA KAYNATIYORUZ. MARİNE EDİLMİŞ ETLERİMİZİ TEFLON TAVADA KIZARTIYORUZ. SERVİS EDECEĞİMİZ TABAĞA EN ALTA PÜRE, ÜZERİNE TAVUK, ÜZERİNEDE KREMALI MANTARI KOYUP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: PÜREYİ TUZ KOYMADAN YAPIN. ÇÜNKÜ ÇEŞNİDE ZATEN TUZ VAR.

4 yorum:

birsence dedi ki...

nuralpciğim bak inan cuma günü gönderdiğin yorumları bile şimdi yayınlama fırsatı buldum...öyle koşturmacalı geeçiyorkiş günlerim nasıl geçtiğini bende anlamadım...koştur koştur dur yoksa unutulmuş değilsin inan...
yemek çok lezizi duruyor ellerine sağlık şekercim...

beyhan dedi ki...

sevgili arkadaşım nurcan öncelikle tarilerin yine çooook güzel hepsi birbirinden nefis görünüyor ellerine sağlık.

DAHA SONRADA SANA ÇOK TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM BURDANDA.BURSAYA GELDİĞİMDE BENİ DÜŞÜNÜP PASTA GETİRMEN VE KIZIMA ALPERİN ALDIĞI HEDİYE İÇİN SİZE ÇOOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.ÇOK MUTLU OLDUM.BU ARADA PASTA HARİKAYDI ELLERİN DERT GÖRMESİN.KOCAMAN ÖPTÜK ARKADAŞIM

nuralp dedi ki...

BİRSENİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. BENİMKİ BİR LATİFEYDİ. AMA KENDİNİ ÖZLETME GENEDE... ÖPÜYORUM CANIMCIM...

nuralp dedi ki...

BEYHİNKOS... RİCİDERİZ :)) SENİ BEKLERDİK ASLINDA AMA OLMADI... ÖPTÜM

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin