- BİR KAT PASTABAN
- YARIM SU BARD ŞEFTALİ SUYU
- 2 AD ŞEFTALİ
- 1 PK TART JÖLE
KREMASI İÇİN
- 1,5 SU BARD SÜT
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 FİNCAN TOZ ŞEKER
- ÇEYREK PK MARGARİN
- 2 YEMEK KAŞIĞI KREM ŞANTİ
- 1 PK VANİLYA
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KREMAMIZ İÇİN SÜT, UN VE ŞEKERİ TENCEREYE ALIYORUZ. MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. ILINMAYA BIRAKIYORUZ. ILINAN KREMAYA MARGARİN VE VANİLYA KATIP MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ. MARGARİN İÇİNDE TAMAMEN ERİYENE KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. KREM ŞANTİYİDE KATIP ÇIRPIYORUZ. TOPLAM 8-10 DK KADAR ÇIRPTIKTAN SONRA KREMAMIZ HAZIR.
PASTABANIN BİR KATINI ALIYORUZ. ŞEFTALİ SUYUYLA ISLATIYORUZ. ÜZERİNE KREMAMIZI DÖKÜYORUZ. BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS KREMAYI PASTABANIN KENARLARINDA BİRER PARMAK BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE DÖKÜYORUZ Kİ ŞEFTALİLERİ YERLEŞTİRİRKEN TAŞMASIN. BU ŞEKİLDE PASTAYI DOLAPA KOYUP 15 DK KADAR DİNLEDİRİYORUZ. DOLAPTAN ÇIKARIP İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ ŞEFTALİLERİ, PASTANIN EN KENARINDAN BAŞLAYARAK ÜZERİNE YERLEŞTİRMEYE BAŞLIYORUZ. BU ŞEKİLDE SIRALAYARAK ÇİÇEK ŞEKLİNDE BİR PASTA ELDE EDİYORUZ. TART JÖLESİNİ PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLAYIP ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
4 yorum:
Nefis bir pasta olmuş aslında tek kat olduğu için ve meyvesiyle birlikte meyveli tartı anımsatıyor. gerçekten hem pratik, hem hafif hem de son derece şık bir pasta ellerinize sağlık.
BUKET, TEŞEKKÜR EDERİM... ASLINDA BENİMDE YOLA ÇIKIŞIM TART YAPMAKLA BAŞLADI. AMA EVDE OLAN PASTABANI DEĞERLENDİRME İSTEĞİMLE PASTAYA DÖNDÜ. ZATEN İKİ KATLI PASTADA RAMAZANDA ÇOK GİTMEZDİ SANIRIM... SEVGİLER...
süper görünüyor bunlar naptınız siz ya süpersiniz:)
TEŞEKKÜR EDERİM NEWLIFE... BEĞENMENİZE SEVİNDİM... BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ. HERZAMAN BEKLERİM... SEVGİLER...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...