11 Ocak 2010 Pazartesi

BAL KABAKLI KEK




BU KEKİ YAPALI EPEY OLMUŞTU. BUGÜN TARİF EKLEMEK İÇİN ARŞİV FOTOLARIMA BAKARKEN, BLOĞUMA BU TARİFLE DEVAM ETMEK İSTEDİM... SİZDE HALA DENEMEDİYSENİZ HEMEN KOLLARI SIVAYIN BENCE...


MALZEMELER

  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVIYAĞ
  • 1 SU BARD KABAK TATLISI PÜRESİ
  • 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1,5 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ VE KABAK TATLISI PÜRESİ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SÜT VE SIVIYAĞ İLAVE EDİLİR. ARDINDAN CEVİZ VE PÜRE İLAVE EDİLİR. EN SON KABARTMA TOZU VE UN ELENEREK İLAVE EDİLİR. AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİNCE İSTEDİĞİNİZ BİR YAĞLANMIŞ KEK KALIBINDA 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. KABAK TATLISI PÜRESİ İLE SÜSLENİR...


NOT: BEN MİSAFİRLERİMİN GELECEĞİNE AZ BİR SÜRE KALA KEKİ YAPTIĞIM İÇİN FAZLA SOĞUMADAN KREM ŞANTİSİNİ SÜRÜNCE KREM ŞANTİ AKIŞKAN BİR KIVAMDA OLDU:) SİZ KEKİNİZİN SOĞUDUĞUNDAN EMİN OLMADAN KREM ŞANTİYİ SÜRMEYİN:)


6 yorum:

beyhan dedi ki...

süper bir görüntü nurcan eminim tadıda bir o kadar güzeldir.ellerine sağlık hamarat yaratık :))

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK SÜPER OLMUŞ
BENDE OTOMATİK YAYINA KOYDUM BU HAFTA BENİMDE TARİFİM OLACAK İYİ PİŞTİ OLMADIK :))
AFİYET OLSUN
SEVGİLER

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ben kekin arakatına kullanıyordum, hamuruna ilave edince lezzeti nasıl oldu güzel fikirmiş şifalar olsun

nuralp dedi ki...

SAĞOL BEYHAN... GENE BENİ YARATIK YAPTIN :))

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK... EMİNİM SENİN TARİFİN DAHA GÜZELDİR TATLIM...

nuralp dedi ki...

SUSAM ÇÖREKOTU, BEN BEĞENDİM. BİRAZ HAVUÇLU CEVİZLİ KEKE BENZİYOR TAD OLARAK. AMA BU ONDAN DAHA YUMUŞAK BİR KEK OLUYOR. DENEMEDİYSENİZ VE KEK TARZI ŞEYLERİ SEVİYORSANIZ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... SEVGİLER...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin