9 Haziran 2009 Salı

AKITMA (KREP)



BİZ AKITMA DİYE BİLİRİZ BU LEZZETİ... AMA YABANCILARDAN KREP ADI BİZEDE YANSIDI. ARASINDA FARK YOK BİLDİĞİM KADARIYLA. AKITMANIN MAYALISINI YAPANLARDA VAR TABİ. OZAMAN TARİFİNDE FARK OLABİLİR. AMA BEN SİZE BİZİM YAPTIĞIMIZ TARİFİ VERMEK İSTEDİM...



MALZEMELER


  • 1 YUMURTA

  • 1 SU BARDAĞI SÜT

  • TUZ

  • 1 ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KARBONAT

  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI


YUMURTA TUZ İLE ÇIRPILIR. SÜT İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA AZAR AZAR UN İLAVE EDİLİR. BOZA KIVAMINDA YADA SIVI KEK KIVAMINDA Bİ HAMUR ELDE EDİLİR. TEFLON TAVA KIZDIRILDIKTAN SONRA AZ BİŞEY SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. BİR KEPÇE HAMUR DÖKÜLÜR. TAVAYA YAYDIRILIR. HAMURUN ÜST KISMI KURUYUNCA ÇEVRİLİR. DİĞER TARAFIDA KIZARINCA TAVADAN ALINIR. HAMUR BİTENE KADAR AYNI İŞLEME DEVAM EDİLİR. AFİYET OLSUN...









2 yorum:

TATESAL dedi ki...

Çok severim krebi..İçine tatlı tuzlu ne istersen sar ye...Sevgiler..

nuralp dedi ki...

TATESAL, ÇOK TEŞEKKÜRLER. BEN EN ÇOK PEYNİRLİSİNİ SEVİYORUM. ÇAYIN YANINDA MİSSS....

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin