- 1 KG SÜT
- 1 SU BARD UN
- 1,5-2 SU BARD TOZ ŞEKER (ŞEKERLİ SEVEN 2,SEVMEYEN 1,5 BARDAK KOYSUN)
- YARIM PAK MARGARİN
YAPILIŞI
SÜT VE ŞEKER TENCEREYE ALINIP KAYNAMAYA BIRAKILIR. ÖTE YANDA MARGARİN VE UN KAVRULUR. KAVURDUĞUMUZ UNA KAYNAMAKTA OLAN SÜT ŞEKER KARIŞIMI DİKKATLİCE KARIŞTIRARAK İLAVE EDİLİR. (BURADA TOPAKLANMAMASI GEREKİYOR.) MUHALLEBİ KIVAMINA GELİP GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA ATEŞTEN ALINIR. ISIYA DAYANIKLI FIRIN TEPSİSİNE KONUR. SADECE ÜZERİ KIZARACAK ŞEKİLDE FIRINA KONUP KIZARTILIR. ILIK SERVİS EDİLİR. DİLİMLENİP ARZUYA GÖRE ÜZERİNE TARÇIN İLAVE EDİLİR.
NOT: BU TATLIYI TURBO FIRINLARDA YAPMA ŞANSINIZ YOK MALESEF. TURBO FIRINLAR ÜFLEYEREK PİŞİRDİĞİ İÇİN TATLININ ÜSTÜ KIZARANA KADAR MUHALLEBİYİ PİŞİRİYOR. SERTLEŞTİRİYOR. OYSA SADECE ÜSTÜNÜ KIZARTMAK GEREKLİ OLDUĞU İÇİN TURBO FIRINLARDA DENEMEYİN DERİM BEN...
3 yorum:
Demek göbek atıyor bu tatlı..güldürdü beni tarifin, adını göbek atan tatlı yap bence nuralp...vanilyada eklense nasıl olur sence ..kolay bir tatlı olduğu için deniycem ..eline sağlık canım..
ESRA EVET GÖBEK ATIYOR:) SÜTLÜ TATLILARI SEVİYORSAN EMİNİM BUNUDA SEVECEKSİN... BLOĞUMU ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER...
kaç derece de pişiricez bu helvayı
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...