YİNE BİR OKTAY USTA TARİFİ... İLK DENERKEN BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM AÇIKÇASI... AMA ŞİMDİ MÜPTELASI OLDUM DİYEBİLİRİM. HEM KOLAY HEM LEZZETLİ. ACİL MİSAFİRİNİZ İÇİN GÜZEL BİR TARİF GELİYOR ŞİMDİ....
MALZEMELER
- 2 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 SU BARD SÜT
- 1 SU BARD SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 3 ÇAY BARD UN
- 1 PK KAKAO
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ ÇAY FİNCANLARINA YADA KÜÇÜK KASELERE DÖKÜLÜR. PİLAV TENCERESİNE 2 PARMAĞA YAKIN SICAK SU KONUR. KASELER TENCEREYE YERLEŞTİRİLİR. TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR. 25 DK KAPAĞI AÇMADAN ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR. 25 DK SONUNDA ATEŞTEN ALINIR. TENCERENİN KAPAĞI AÇILIR. KASELER HEMEN ÇIKARILIR Kİ KEKİMİZ YAPIŞ YAPIŞ OLMASIN... ARZUYA GÖRE ÇİKOLATA SOSUYLA SERVİS EDİLİR... AFİYET OLSUN....
5 yorum:
mmmmm nefis ellerine sağlık nurcan
inci, çok sağol canım... nerelerdesin hala oldun bizi unuttun bakıyorum... öpt
gerçekten harika bi tarif ve tat. sık sık yaparım he herkes çok beğenir.herkese tavsiyemdir.ellerine sağlık nurcan
beyhan, valla bu tarif bizim için iyi bi keşif oldu...:)) seninde ellerine sağlık...
HEPSİNE BAKAMADIM AMA BAKMAMA GEREK YOK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR,BU NE YETENEKTİR BÖYLE
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...