17 Temmuz 2009 Cuma

ARMUT KURABİYE

ARMUT KURABİYELERE MUHALLEBİLİ KURABİYEDE DİYEBİLİRİZ. YİNE UYDURMASYON YAPTIĞIM BİR TARİF... NETTE ÇEŞİTLİ TARİFLER GÖRDÜM AMA BENİM KURABİYELERİM TAMAMEN DOĞAÇLAMA ORTAYA ÇIKTI DİYEBİLİRİM... İÇİNDE MUHALLEBİ OLDUĞU İÇİN PİŞERKEN BİRAZ YAYILDI... İÇİNDEKİ MUHALLEBİNİN KIVAMINI KOYU TUTMAK GEREKTİĞİNİ ANLADIM BÖYLECE... SİZDE BU HATANIN OLMAMASI İÇİN TARİFİ ONA GÖRE VERİYORUM...

MALZEMELER

KURABİYE HAMURU İÇİN
  • 1 YUMURTA
  • 1 PK MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 1 ÇAY BARD NİŞASTA
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • KİBRİT ÇÖPÜNÜN SİYAH YERİ KADAR SARI GIDA BOYASI
  • KARANFİL

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 SU BARD SÜT
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE MUHALLEBİMİZİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. GIDA BOYASI VE KARANFİL HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERLE KURABİYEMİZİ YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİNCE GIDA BOYASINI KATIYORUZ. 1-2 DAMLA SU DÖKÜYORUZ. HAMURU YENİDEN YOĞURUP RENGİNİN KARIŞMASINI SAĞLIYORUZ. DAHA SONRA CEVİZDEN AZ BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP İÇLİ KÖFTE GİBİ AÇTIRIP İÇİNE MUHALLEBİ KOYUP ARMUT ŞEKLİ VERİYORUZ. ÜSTLERİNE KARANFİL SAPLIYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. 180 C FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...


2 yorum:

beyhan dedi ki...

hamarat arkadaşım benim sen hiç boş durmaz mısın yahu çok güzel şeyler yapıyosun gerçekten her zaman söylerim.ellerin dert görmesin yiyenlere afiyet olsun:)

nuralp dedi ki...

beyhancım görüşemedik bugünlerde... güzel yorumuna çok teşekkür ederim...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin