- 1 KG KIYMA
- 1 BÜYÜK BOY SOĞAN (RENDELENMİŞ)
- 1 BÜYÜK DİLİM BAYAT EKMEK
- 1 YUMURTA SARISI
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER (ARZU EDERSENİZ KEKİK VE KİMYONDA TERCİH EDEBİLİRSİNİZ)
- ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (ARZUYA GÖRE)
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
YAPILIŞI
SALÇA VE MARGARİN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER İYİCE YOĞRULUR. SİLİNDİR ŞEKLİ VERİLİR. ALİMİNYUM FOLYAYA SARILIR. 220 C KIZGIN FIRINA VERİLİR. YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞTİKTEN SONRA ALİMİNYUM FOLYO AÇILIR. Bİ YARIM SAATTE O ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARTILIR. SOĞUYUNCA DİLİM DİLİM KESİLİR. FIRIN TEPSİSİNE ARD ARDA DİZİLİR. ÜZERİNE MARGARİN VE SALÇA KAVRULUR. SICAK SU İLAVE EDİLİP SOS HAZIRLANIR. KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. TEKRAR FIRINA VERİLİR. YARIM SAAT DAHA PİŞTİKTEN SONRA PATATES PÜRESİYLE SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....
PATATES PÜRESİ TARİFİ
- 6 AD ORTA BOY PATATES
- 1 ÇAY BARD SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- TUZ
YAPILIŞI
PATATESLER SOYULUR. KÜP DOĞRANIR. HAŞLANIR. HAŞLANDIKTAN SONRA SUYU SÜZÜLÜR. SICAKKEN TEREYAĞ, TUZ VE SÜT İLE EZİLİR. İYİCE KARIŞIP PÜRÜSSÜZ HALE GELİNCE PATATES PÜREMİZ HAZIR. AFİYET OLSUN...
4 yorum:
ellerine sağlık...
nurcan çok güzel görünüyoooor.çokta severim yanında patates püresi mmm mis mis.ellerine sağlık arkadaşım.
beyhan... valla bende çok severek yiyorum bu yemeği... teşekkür ederim...
enfesss görünüyooo yemede yanında yat ellerınıze saglık arkadslar tarıflerı denıycem :)tesekkurler
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...