13 Temmuz 2009 Pazartesi

UNLU YAYLA ÇORBASI

BU ÇORBA HEM KIŞ HEMDE YAZ RAHATLIKLA İÇİLESİ BİR ÇORBA... KREMALI YAYLA ÇORBASINDAN AYIRT EDEMEYECEĞİNİZ BİR LEZZET... HERKESE TAVSİYE EDEREK TARİFİME GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
  • TUZ
  • 1 ÇAY BARD YOĞURT
  • 1 YUMURTA SARISI
  • ARZUYA GÖRE YARIM TABLET TAVUK BULYON

YAPILIŞI

TENCEREMİZE YAĞLARI VE UNU ALIYORUZ. UNUN KOKUSU ÇIKANA DEK NANEYLE KAVURUYORUZ. ARDINDAN KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ 1 SU BARD SOĞUK SU İLAVE EDİYORUZ. UNUMUZ HOMOJEN (TOPAKSIZ) KIVAMA GELİNCE ARZU ETTİĞİNİZ SIVILIĞA ULAŞANA KADAR SICAK SU İLAVE EDİYORUZ. ÖTE YANDA YOĞURT VE YUMURTA SARISINI TUZ İLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. ÇORBAMIZDAN BİRAZ KARIŞTIRIP ILINDIRIP HIZLICA KARIŞTIRARAK TENCEREMİZE KATIYORUZ Kİ YOĞURT KESİLMESİN... ARZU EDERSENİZ TAVUK BULYONU ATIYORUZ. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ÇORBAMIZ HAZIR. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin