YAPILIŞ AŞAMASINI FOTOĞRAFLANDIRAMADIM. AMA ANLATIMDAN ANLAYACAĞINIZI UMUYORUM...
MALZEMELER
- 1 PK MARGARİN (YUMUŞAK)
- 1 YUMURTA
- 1 SU BARD NİŞASTA
- 2 SU BARD UN
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO + 1 2 DAMLA SU
- ORTALARINA KOYMAK İÇİN DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞI
KAKAO VE DAMLA ÇİKOLATA HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMUR AYRILIR. KAKAO İLE YOĞRULUR. BU AŞAMADA BİR İKİ DAMLA SU DAMLATILIR Kİ KAKAO HAMURU KATILAŞTIRMASIN. BEYAZ HAMURDAN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPARILIR. DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE AÇTIRILIR. KAKAOLU HAMURDAN CEVİZDEN AZ BÜYÜK PARÇA ALINIR AÇTIRILIR BEYAZ HAMURUN ÜZERİNE YAYILIR. RULO SARILIR. RULO YUVARLATILARAK PARMAK KALINLIĞINA GETİRİLİR. YAKLAŞIK YARIM CM KALINLIĞINDA KESİLİR. KESTİĞİMİZ BU PARÇALARIN 6 TANESİ YANYANA KONUP ÇİÇEK ŞEKLİ VERİLİR. ORTASINA BEYAZ HAMURDAN TOP YAPILIR. BASTIRILIR. ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATA TERS OLARAK YERLEŞTİRİLİR. BÜTÜN HAMUR BU ŞEKİLDE YAPILIR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. KURABİYEMİZ HAZIR... AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...