MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARD TEPELEME TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD SÜT
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 1 SU BARD İNCE RENDELENMİŞ HAVUÇ
- 1 SU BARD İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- ALDIĞI KADAR UN
- 1 PK KABARTMA TOZU
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. DAHA SONRA SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. ARDINDAN UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. EN SON CEVİZ, HAVUÇ VE TARÇIN İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. MARGARİNLE YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA 35-40 DK KADAR PİŞİRİLİR. DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: KEK PİŞİRİRKEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA FIRINI AÇMADAN PİŞİRMEYE DİKKAT EDİN. EN AZINDAN İLK 20 DK HİÇ AÇMAYIN....
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...