3 Temmuz 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE




MALZEMELER


  • 500 GR TAZE FASÜLYE

  • 1 AD KURU SOĞAN

  • 2 AD DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜP DOĞRANACAK)

  • ZEYTİNYAĞ

  • TUZ, KIRMIZI BİBER

  • BİR AD KESME ŞEKER

YAPILIŞI


SOYULMUŞ KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN ZEYTİNYAĞLA TENCEREYE ALINIR. Bİ KAÇ KERE ÇEVRİLİR. DAHA SONRA AYIKLANIP DOĞRANMIŞ TAZE FASÜLYELER İLAVE EDİLİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. ÜZERİNDE DOMATESLERİ, TUZU, ŞEKERİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİP FASÜLYELERİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KONUR. KAPAĞI KAPATILIR. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. AFİYET OLSUN...



2 yorum:

beyhan dedi ki...

nurcan bu yemeği nasıl sevdiğimi çok ii biliyorsun bişey dememe gerek yok sanırım olsada yesem şimdi her baktığımda canım istiyor.yazın sık sık yaptığım bi yemek kışında tabi:) seviyoruzzz uleen eline sağlık akedeşim

nuralp dedi ki...

BEYHAN, BİLMEZMİYİM... SEN VE TAZE FASÜLYE BİR BÜTÜNSÜNÜZ BENİM İÇİN :)) SAĞOLASIIIN...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin