- 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 1 SU BARD İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN
- 5 AD ELMA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 1 ÇAY BARD İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ELMALAR SOYULUP RENDELENİR. ŞEKERLE BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVRULUR. OCAKTAN ALINDIKTAN SONRA TARÇIN VE CEVİZ İLAVE EDİLİP SOĞUMAYA BIRAKILIR. BU ARADA HAMUR MALZEMELERİYLE CEVİZ HARİÇ YUMUŞAK ELE YAPIŞMAYAN KIVAMDA BİR HAMUR YOĞRULUR. CEVİZİ İLAVE EDİLİP TEKRAR YOĞRULUR. HAMUR 3 E AYRILIR. MERDANE YARDIMIYLA YARIM CM KALINLIĞINDA AÇILIR. ELMALI HARÇ 3 E AYRILIR. HER BİR HAMUR DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE AÇILIP ELMALI HARÇ SÜRÜLÜR. RULO SARILIR. DOLAPTA YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR. DAHA SONRA BİR PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLENİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180-200 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
TATLIMMM OH MİS GİBİ VALLA CAYIN YANINDADA NEFİS OLUR ELLERİNE SAGLIK
sevilcim, teşekkür ederim canım...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...